gastro postao
Gastrolovka Marijana Zlomislić pripremila je odličan recept za brzinski kolač od ricotte i citrusa - prikladan svakom budžetu
Ovaj sočan kolač pravi je utješni slatkiš za hladne dane kada su citrusi pravi hit. Bogat, ali opet osvježavajuć, vrlo je jednostavan za pripremu i ne zahtijeva nikakvo slastičarsko znanje.
Umjesto limuna, možeš koristiti naranče i, uz tu malo promjenu, dobiti svaki put drugi kolač. Za dodatni kick, istuci malo mascarponea sa slatkim vrhnjem i vanilijom i pospi karameliziranim oraščićima. Gosti će biti oduševljeni!
Sastojci:
- 250 g ricotte
- 170 g šećera
- Korica 1 limuna
- Sok 2 limuna
- 2 vrećice bourbon vanilin šećera
- 3 jaja (L)
- 130 g brašna
- 40 g gustina
- 100 g otopljenog maslaca
- 10 g praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- Šećer u prahu
- Par tankih šnita limuna
- Sjeckani bademi / lješnjaci za posuti
Priprema:
- Ricottu izmiksaj s jajima, solju, šećerom, vanilin šećerom, otopljenim maslacem i sokom i koricom limuna.
- Brašno pomiješaj s gustinom i praškom za pecivo. Sjedini obje smjese u homogenu masu.
- Stavi smjesu u kalup promjera 21 cm obložen papirom za pečenje. Po vrhu posloži šnite limuna, pospi oraščićima i peci 40 minuta na 170 stupnjeva (ventilator).
- Ohladi i serviraj posuto šećerom u prahu.