Nepečeni cheesecake definitivno je torta koju ljeti najviše radimo jer se ne peče. Dakle, nema paljenja pećnice, nema dodatnog zagrijavanja, a još kad se dobro ohladi, vrlo je osvježavajuća, osobito uz dodatak svježeg voća. Ova verzija obogaćena je svježim borovnicama, koje obožavam.
Svi već imamo neke svoje recepte za pečeni kao i nepečeni cheesecake, ali još jedan u moru recepata nije na odmet. Probajte, možda vam baš ovaj postane omiljeni.
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu!
Podloga:
- 300 g mljevene plazme (ili petit keksa)
- 100 g otopljenog maslaca
Krema od sira:
- 500 g krem sira (ja sam ovaj put koristila President sir za kolače)
- 100 g kiselog vrhnja ili milerama
- 250 ml vrhnja za šlag
- 1 kremfix
- šećera u prahu po ukusu, netko voli više, netko manje slatko
- 2 velike žlice Lino lade kokos
- 70 g otopljene bijele čokolade
Preljev od borovnica:
- 1 pakovanje svježih borovnica (cca 200-300 g)
- šećera po želji
Priprema:
- Za podlogu standardno pomiješajte kekse s otopljenim maslacem i utisnite smjesu na dno kalupa.
- Stavite na hladno dok pripremate kremu.
- Istucite vrhnje za šlag sa kremfixom i šećerom u prahu. Kad je dovoljno čvrsto, lagano umiksajte sir i ostale sastojke.
- Dobivenu kremu izlijte u kalup, preko podloge od keksa.
- Za preljev borovnice i šećer prokuhajte u posudi na laganoj vatri, kad se šećer otopi i borovnice počnu raspadati, gotovo je. Na kraju ih još možete usitniti štapnim mikserom. Ova količina vam ne treba za tortu, ja volim napraviti više i čuvati u staklenci i koristiti po potrebi. Za cheesecake vam je dovoljno par žlica preljeva.
- Stavljajte žlicom hrpice preljeva na kremu od sira a zatim čačkalicom ili štapićem za ražnjiće "prošarajte" odozgo kako biste dobili tzv mramorni izgled.
- Stavite tortu hladiti na par sati ili najbolje preko noći i poslužite.