Kolumne 3544 prikaza 15. travnja 2019.

Lagani cheesecake sa šumskim voćem

50 shades of hunger
Kad krenu topliji dani, nastojim sve manje paliti pećnicu i bacam se na pripremu torti koje se ne peku.

Najčešće su to lagane cheesecake tortice, s raznim voćem. S obzirom na to da izbor sezonskog voća još uvijek nije nešto, uzela sam smrznuto šumsko voće koje je dostupno kroz cijelu godinu, a jako ga volim u desertima.

Torta je lagana, ukusna i nimalo komplicirana za izradu, tako da je preporučujem svima, čak i ako niste nešto posebno spretni u kuhinji. Ovdje zaista nemate što fulati i uspjeh je garantiran.

 

 

Možda vas zanima... Klasični cheesecake sa speculaas keksićima Kolumne

 

 

Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu!

 

 | Author: 50 shades of hunger 50 shades of hunger

 

Podloga:

  • 300 g mljevenih petit keksa
  • Cca 100 g otopljenog maslaca

Krema:

  • 500 g svježeg posnog sira
  • 2-3 žlice milerama
  • 100 g šećera u prahu
  • 400 g šumskog voća + 100 g šećera

 

 

Možda vas zanima... Čisti užitak: Ruska čupava torta Kolumne

 

 

Priprema:

  1. Za podlogu pomiješati kekse i maslac i utisnuti smjesu u kalup ili odmah na tanjur za posluživanje, samo prije stavite obruč od kalupa za torte.
  2. Moj je promjera 26 cm.
  3. Stavite u hladnjak dok pripremite kremu.
  4. Sir i mileram pomiješajte, dodajte šećer u prahu, količina šećera je odokativna, stavite po svom ukusu.
  5. šumsko voće prokuhajte sa šećerom desetak min, dok se ne počne raspadati.
  6. Pustite da se ohladi.
  7. Jedan dio kreme od sira stavite na podlogu od keksa, zatim preko toga par žlica šumskog voća, sa štapićem lagano umiješajte u sir i zatim drugi dio kreme od sira prelijte preko.
  8. Ostatak šumskog voća možete na isti način staviti na vrh torte, sa štapićem lagano umiješajte na sir, da dobijete pomalo mramorni izgled. Ukrasite po želji.
  9. Stavite hladiti barem 2-3 sata, najbolje preko noći.

 

 

 | Author: 50 shades of hunger 50 shades of hunger

 

 

Možda vas zanima... Neodoljiva kombinacija pite od jabuka i cimet rolica Kolumne

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.