Najčešće su to lagane cheesecake tortice, s raznim voćem. S obzirom na to da izbor sezonskog voća još uvijek nije nešto, uzela sam smrznuto šumsko voće koje je dostupno kroz cijelu godinu, a jako ga volim u desertima.
Torta je lagana, ukusna i nimalo komplicirana za izradu, tako da je preporučujem svima, čak i ako niste nešto posebno spretni u kuhinji. Ovdje zaista nemate što fulati i uspjeh je garantiran.
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu!
Podloga:
- 300 g mljevenih petit keksa
- Cca 100 g otopljenog maslaca
Krema:
- 500 g svježeg posnog sira
- 2-3 žlice milerama
- 100 g šećera u prahu
- 400 g šumskog voća + 100 g šećera
Priprema:
- Za podlogu pomiješati kekse i maslac i utisnuti smjesu u kalup ili odmah na tanjur za posluživanje, samo prije stavite obruč od kalupa za torte.
- Moj je promjera 26 cm.
- Stavite u hladnjak dok pripremite kremu.
- Sir i mileram pomiješajte, dodajte šećer u prahu, količina šećera je odokativna, stavite po svom ukusu.
- šumsko voće prokuhajte sa šećerom desetak min, dok se ne počne raspadati.
- Pustite da se ohladi.
- Jedan dio kreme od sira stavite na podlogu od keksa, zatim preko toga par žlica šumskog voća, sa štapićem lagano umiješajte u sir i zatim drugi dio kreme od sira prelijte preko.
- Ostatak šumskog voća možete na isti način staviti na vrh torte, sa štapićem lagano umiješajte na sir, da dobijete pomalo mramorni izgled. Ukrasite po želji.
- Stavite hladiti barem 2-3 sata, najbolje preko noći.