Ovaj desert u čaši bio je moj mali eksperiment, i s obzirom na to da sam vrlo zadovoljna rezultatom, odlučila sam ga objaviti. Nema tu neke velike filozofije, samo malo igre sa sastojcima i okusima.
Kremu ću sljedeći put svakako isprobati i u nekoj torti ili kolaču, no i sama po sebi i više je nego dovoljna - i bombastična.
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu.
Sastojci:
- 2 pudinga od čokolade
- 500 ml mlijeka
- 6 žlica šećera
- 100 g tamne čokolade
- 100 g maslaca
- 150 ml crne jake kave, skuhane
- 100 ml ruma (može i manje, ja volim da se osjeti)
- 1 vrećica praha za šlag
I još:
- nekoliko petit keksa izmrvljenih
- 1 vrećica praha za šlag
- 100 ml mlijeka
- malo naribane tamne čokolade
Priprema:
- Skuhati dva pudinga s 500 ml mlijeka i šećerom, kako i inače kuhate. U vruće umiješati čokoladu da se otopi. Dodati kavu i rum i dobro promiješati. U mlako umiksati maslac ili margarin za kolače.
- Kad se dobro ohladi, umiksati prah za šlag, miksati bar 5 min da dobijete laganu, pjenastu kremu.
- Kremom puniti čaše, posipati s mrvljenim keksima koje ste pomiješali s malo ruma.
- Ukrasiti šlagom i posipati naribanom tamnom čokoladom.
Možete ukrasiti i malinama ili sličnim voćem.