Najbolje od svega je to što možete napraviti više vrsta a ne potrošiti previše vremena, U ovom slučaju, napravila sam tri kreme i kombinirala ih po čašicama, tako da nisu sve potpuno site, a opet se svi okusi međusobno savršeno slažu.
Dekorirati ih možete po želji, sa slatkim tučenim vrhnjem, raznim čokoladnim ukrasima, a u proljeće i ljeto s raznim svježim voćem.
Druge recepte naše blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu!
Krema od šumskog voća:
- 450 g smrznutog šumskog voća (1 paket)
- 100 g šećera, ili vise ako volite slađe
- 50 g maslaca ili margarina
- 2-3 žlice gustina
Krema od vanilije:
- 250 ml mlijeka
- 1 puding vanilija
- 3-4 žlice šećera
- 30 g maslaca ili margarina
- 150 ml vrhnja za šlag
Krema od čokolade:
- 250 ml mlijeka
- 1 puding od čokolade
- 3 - 4 žlice šećera
- 30 g maslaca ili margarina
- 150 ml vrhnja za šlag
- 100 g tamne čokolade
Priprema:
- Šumsko voće kuhajte na laganoj vatri sa šećerom, kad se već počne raspadati, umiješajte gustin razmućen s malo vode. Miješajte par minuta dok se krema ne zgusne, maknite s vatre i dodajte maslac.
- Puding od vanilije skuhajte u 250 ml mlijeka, sa šećerom. U ohlađeni puding umiješajte maslac. Vrhnje za šlag izmiksajte zasebno, a zatim lagano umiješajte u puding. Dobiti ćete finu, laganu, pjenastu kremu.
- Isto ponovite i s pudingom od čokolade, samo u vrući puding umiješajte još 100 g tamne čokolade.
Ove tri vrste krema možete kombinirati kako god želite, servirati ih u male čašice i ukrasiti po želji. Sva tri okusa savršeno se slažu. Uživajte!