Čokoladni ganache uvijek je odličan izbor, jer osim što je bogatog čokoladnog okusa, vrlo je zahvalan i za ukrašavanje, jer je čvrst i neće "kliznuti" s muffina.
Voće birate po izboru, ukusu ili pak sezoni. Ja sam ovog puta odlučila iskoristiti svježe ribiz jer, osim što ke dekorativan, njegov se kiselkast okus odlično slaže s čokoladom.
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu!
Sastojci:
- 250 g brašna
- 250 ml mlijeka
- 180 g šećera
- 200 g čokolade za kuhanje - sjeckane na kockice
- 90 ml ulja
- 3 žlice kakaa
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1 jaje
- cca 1 šalica svježih ribizla
Priprema:
- Umutiti jaje sa šećerom, dodati ulje i mlijeko, a zatim postupno dodavati suhe sastojke i lagano miješati pjenjačom dok se sve ne sjedini. Na kraju lagano umiješati svježe bobice ribizla.
- Košarice ili kalupe puniti malo više od pola i peći u dobro zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 10-15 min. Nemojte ih prepeći jer će se isušiti.
Ganache:
- 200 ml vrhnja za šlag
- 200 g tamne čokolade
Priprema:
- Zagrijati vrhnje do vrenja, zatim njime preliti čokoladu i miješati dok se ne otopi. Staviti na hlađenje na par sati prije nego ćete ukrašavati cupcakese. Prije upotrebe, ganache će biti jako tvrd, što je super ako njime primjerice punite tj. lijepite kekse, ali za ukrašavanje potrebno je da kratko mikserom izmiksate ganache, da bude mekaniji i kremastiji.
- Ukrasite svježim ribizlama.