Kolumne 2053 prikaza 03. siječnja 2019.

Čokoladni kolač od bundeve - sočan i naprosto neodoljiv

Olja's Kitchen
Miris Božića ušao je u moj dom već ovaj vikend. Eh da je još padao snijeg, nitko sretniji od mene!

Blagdanski duh me cijelu obuzeo. Ipak je to za mene najljepši dio godine. Kako ne bih sama bila u toj euforiji podijelit ću s vama ovaj čarobno sočan kolač od bundeve i naravno svima neizostavne čokolade. Kolač je toliko sočan da se topi u ustima. 
 

Možda vas zanima... Pužići s makom i cimetom po bakinom receptu Kolumne

 

Još Oljinih recepata potražite na Instagram profilu Olja's Kitchen.
 

Možda vas zanima... Slane palačinke sa svježim sirom, kukuruzom i karameliziranom bananom Kolumne

 

 | Author: Olja's Kitchen Olja's Kitchen


Sastojci:

  • 188 g maslaca
  • 450 g brašna
  • 263 g pirea od butternut bundeve
  • 3 žlice kakaa
  • 1,5 žlica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1,5 žličice cimeta
  • 1 žličica muškatnog oraščića
  • 150 ml stepka
  • 225 g mliječne čokolade
  • 1,5 žličica ekstrakta od vanilije
  • 263 g šećera u prahu
  • 263 g smeđeg šećera
  • 4 jaja
  • klementine

Za preljev:

  • šećer u prahu
  • đumbir
  • klementine

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
  2. U zdjeli pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, muškatni oraščić i cimet.
  3. Otopite čokoladu i kada se malo ohladi dodajte ju u drugu zdjelu zajedno s pireom od bundeve, stepkom i ekstraktom vanilije. Mikserom razradite maslac zajedno sa smeđim šećerom i šećerom u prahu dok se smjesa ne sjedini.
  4. Stalno miješajući dodajte prvo jaja, zatim pola smjese s brašnom dok se ne sjedini.
  5. Zatim drugu polovicu, te smjesu od bundeve i stepka. Kada ste dobili jednoliku smjesu izlijte ju u kalup za pečenje kojega ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  6. Pecite u pećnici 1 h na 170 stupnjeva.
  7. Za to vrijeme napravite smjesu za preljev miješajući šećer u prahu, naribani đumbir i sok od klementine.
  8. Kada je kolač gotov zalijte ga sokom od klementine za dodatnu sočnost i smjesom za preljev.
  9. Naribajte koricu klementine.

U slast! 

 | Author: Olja's Kitchen Olja's Kitchen  | Author: Olja's Kitchen Olja's Kitchen

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.