Frozen yogurt je u Americi toliko popularan da postoje i njegove prodavaonice. Kod nas ga je teško naći, ali zato uvijek možete napraviti ovu prejednostavnu homemade varijantu. Za tren je gotov, treba vam samo blender ili sjeckalica, jagode, jogurt i malo meda ili nekog od zaslađivača. Frozen yogurt možete raditi i s nekim drugim voćem poput borovnica, kupina, malina, kivija i sl.
Ako volite slađi okus tada dodajte malo više zaslađivača od mene. Ja sam koristila agavin sirup, a vi možete koristiti med, javorov sirup ili po želji. Također pripazite da posuda u kojoj ga radite bude prikladna za čuvanje u zamrzivaču.
Ninine slatke i slane specijalitete pronađite na blogu Bake Me, Facebook stranici i Instagram profilu.
Sastojci:
- 450 g jagoda
- 300 g čvrstog jogurta – preporuka je grčki
- 2 žlice agavinog sirupa ili meda – po želji nadodajte još jednu/ dvije žlice
Priprema:
- Jagode operite i posušite. Odstranite im peteljke i stavite ih u zamrzivač dok se potpuno ne zamrznu (nekoliko sati).
- U blender stavite smrznute jagode. Usitnite ih na manje komadiće. Dodajte im agavin sirup ili med i jogurt.
- Blendajte ih 30 sekundi, odnosno dok smjesa ne postane kompaktna.
- Frozen yogurt ulijte u posudu i vratite u zamrzivač da se potpuno stisne.
- Prije posluživanja frozen yogurt ostavite 15-ak minuta na sobnoj temperaturi.
- Vadite ga kuglicom za sladoled.
TIPS & TRICKS
Ako nemate blender i koristite sjeckalicu, tada veće jagode prepolovite prije nego ih zamrznete – ovako će vam se lakše smiksati.