Kolumne 15. lipnja 2019.

Frozen yogurt s jagodom spašava tijekom ljetnih mjeseci

foto: Bake Me by Nina

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Volite li frozen yogurt? Ja ga obožavam. Divno je osvježavajuć i idealna je zamjena za sladoled. S tim da frozen yogurt možete jesti bez grižnje savjesti. Savršeno, zar ne?

Frozen yogurt je u Americi toliko popularan da postoje i njegove prodavaonice. Kod nas ga je teško naći, ali zato uvijek možete napraviti ovu prejednostavnu homemade varijantu. Za tren je gotov, treba vam samo blender ili sjeckalica, jagode, jogurt i malo meda ili nekog od zaslađivača. Frozen yogurt možete raditi i s nekim drugim voćem poput borovnica, kupina, malina, kivija i sl.

Ako volite slađi okus tada dodajte malo više zaslađivača od mene. Ja sam koristila agavin sirup, a vi možete koristiti med, javorov sirup ili po želji. Također pripazite da posuda u kojoj ga radite bude prikladna za čuvanje u zamrzivaču. 

 

 | Author: Bake Me by Nina foto: Bake Me by Nina

 

Ninine slatke i slane specijalitete pronađite na blogu Bake Me, Facebook stranici i Instagram profilu.   
 

Možda vas zanima... Američke palačinke - onaj jedan recept za sva vremena Kolumne

 

Sastojci:

  • 450 g jagoda
  • 300 g čvrstog jogurta – preporuka je grčki
  • 2 žlice agavinog sirupa ili meda – po želji nadodajte još jednu/ dvije žlice

 

Priprema:

  1. Jagode operite i posušite. Odstranite im peteljke i stavite ih u zamrzivač dok se potpuno ne zamrznu (nekoliko sati).
  2. U blender stavite smrznute jagode. Usitnite ih na manje komadiće. Dodajte im agavin sirup ili med i jogurt.
  3. Blendajte ih 30 sekundi, odnosno dok smjesa ne postane kompaktna.
  4. Frozen yogurt ulijte u posudu i vratite u zamrzivač da se potpuno stisne.
  5. Prije posluživanja frozen yogurt ostavite 15-ak minuta na sobnoj temperaturi.
  6. Vadite ga kuglicom za sladoled.

 

Možda vas zanima... Za svaki dan: Jednostavna biskvit torta s jagodama Kolumne

 

TIPS & TRICKS

Ako nemate blender i koristite sjeckalicu, tada veće jagode prepolovite prije nego ih zamrznete – ovako će vam se lakše smiksati.

 

 | Author: Bake Me by Nina foto: Bake Me by Nina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.