Već je poznato da obožavam tu kombinaciju i često s njom radim, a ovi keksići su pravo osvježenje. Možete ih raditi u kojim god oblicima želite, i dekorirati po želji, čokoladnom glazurom preliti cijele ili samo prošarati. Za koju god se opciju odlučili, ovi keksići bit će super dekoracija za vaš blagdanski stol.
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu.
Tijesto:
- 20 dag oštrog brašna
- 2 žlice kakaa
- Prstohvat soli
- 12,5 dag maslaca
- 5 dag šećera
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta mente
Nadjev:
- Ganache od bijele čokolade:
- 1 dcl vrhnja za slag
- 20 dag bijele čokolade
- Par kapi ekstrakta mente
Glazura:
- 10 dag tamne čokolade
- 5 dag maslaca
- 1 žličica ulja
Priprema:
- Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka i staviti na hlađenje barem pola sata.
- Za ganache, zagrijati vrhnje za slag i preliti njime čokoladu, miješati dok se ne rastopi - prije ugasiti vatru.
- U gotov ganache nakapati nekoliko kapi ekstrakta mente, dok dobijete željenu nijansu zelene
- Keksiće peći 10 minuta na 180 stupnjeva.
- Kad se dobro ohlade, mazati ih kremom.
- Krema također treba biti na hlađenju što duže pa preporučujem da nju napravite dan prije.
- Napravite čokoladnu glazuru i prošarajte keksiće.