Kritike su uvijek više nego pozitivne i u zadnje vrijeme zaista često radim kuglofe u raznim verzijama i okusima. Vrlo su zahvalni za ukrašavanje i praktični za jesti.
Ovo je prava blagdanska varijanta s čokoladom, cimetom i kavom. Garantiram da bolje ne može!
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu.
Sastojci za kuglof:
- 200 g maslaca
 - 50 g kakaa
 - 1 žlica kave
 - 180 ml tople vode
 - 300 g šećera
 - 1 čaša vrhnja, oko 200 ml
 - 1 žličica vanilija ekstrakta
 - 2 velika jaja
 - 230 g brašna
 - 1 žličica praška za pecivo
 - 1/2 žličice soli
 
Sastojci za preljev:
- 100 g čokolade
 - 1 žlica meda
 - 50 g maslaca
 - 1 žličica cimeta
 
Priprema:
- Umutite maslac s jajima i šećerom, dodajte vrhnje i vodu i pomiješajte sve u glatku smjesu. Postupno dodajte suhe sastojke.
 - Smjesu izlijte u namašćene kalupe za mini kuglofe ili u veliki kalup za normalan kuglof.
 - Preljev napravite tako da u mikrovalnoj ili na pari otopite čokoladu i maslac s medom. Prelijte ga preko vrućeg kuglofa.
 - Pecite na 180 stupnjeva oko 45 min.
 
Recept je za normalan kuglof, tj veliki kalup. Za mini kuglofe možete raditi i pola smjese. Uživajte!