Kritike su uvijek više nego pozitivne i u zadnje vrijeme zaista često radim kuglofe u raznim verzijama i okusima. Vrlo su zahvalni za ukrašavanje i praktični za jesti.
Ovo je prava blagdanska varijanta s čokoladom, cimetom i kavom. Garantiram da bolje ne može!
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu.
Sastojci za kuglof:
- 200 g maslaca
- 50 g kakaa
- 1 žlica kave
- 180 ml tople vode
- 300 g šećera
- 1 čaša vrhnja, oko 200 ml
- 1 žličica vanilija ekstrakta
- 2 velika jaja
- 230 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
Sastojci za preljev:
- 100 g čokolade
- 1 žlica meda
- 50 g maslaca
- 1 žličica cimeta
Priprema:
- Umutite maslac s jajima i šećerom, dodajte vrhnje i vodu i pomiješajte sve u glatku smjesu. Postupno dodajte suhe sastojke.
- Smjesu izlijte u namašćene kalupe za mini kuglofe ili u veliki kalup za normalan kuglof.
- Preljev napravite tako da u mikrovalnoj ili na pari otopite čokoladu i maslac s medom. Prelijte ga preko vrućeg kuglofa.
- Pecite na 180 stupnjeva oko 45 min.
Recept je za normalan kuglof, tj veliki kalup. Za mini kuglofe možete raditi i pola smjese. Uživajte!