Ova torta još je jedna moja izmišljotina i eksperiment, mjere su od oka i nekim čudom, ispalo je točno kako sam zamislila.
Zato sam brzo zapisala recept dok mi je još u sjećanju, kako bi ga podijelila s vama. Možda će netko biti skeptičan oko ove kombinacije, ali vjerujte mi, jagode i menta odlično se slažu. Vrlo lagana i osvježavajuća torta, bez pečenja i kuhanja, idealna za nadolazeće ljeto.
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu.
Sastojci za podlogu:
- 200 g petit keksa
- 100 g maslaca
Krema jagode:
- 250 ml vrhnja za šlag
- 1 grčki jogurt od jagode
- 5-6 jagoda izmiksanih s malo šećera u prahu
- 1/2 vrećice instant želatine
Krema od mente:
- 250 ml vrhnja za šlag
- 1 grčki jogurt
- cca 50 g šećera u prahu
- 10-ak kapi ekstrakta mente
- 1/2 vrećice instant želatine
Priprema:
- Mljevene kekse pomiješati s otopljenim maslacem i utisnuti na dno kalupa, moj je promjera 22 cm.
- Izmiksati vrhnje za šlag, možete odmah 500 ml pa onda podijelite u dva dijela. U jedan dio dodajte jogurt i jagode, u drugi ekstrakt mente.
- Pred kraj umiksajte instant želatinu.
- Na podlogu od keksa stavite prvo jednu pa drugu kremu, kojim god redoslijedom želite.
- Ostavite obruč od torte te tortu stavite u frižider, najbolje preko noći.
Dekorirajte po želji. Ja sam otopila 50 g bijele čokolade sa jednom žlicom ulja i obojala s par kapi ekstrakta mente. Ukrasila sam svježim jagodama, listićima mente i zdrobljenim petit keksima.