Kolumne 2053 prikaza 05. srpnja 2019.

Cobbler s nektarinama na još jednostavniji i ukusniji način

Irena Gavran
Postoji još jednostavniji i brži način pripreme ove sezonske poslastice...

Ljeto traži jednostavne recepte, par sastojaka, sezonsko voće i malo pripreme. Zato vam pišem recept za ovaj jednostavni cobbler, malo drugačije pripreme od tradicionalnog. Koristim sve načine da ubrzam vrijeme pripreme i što prije uživam u gotovom proizvodu. 

Možda vas zanima... Ovo je najsočniji čokoladni kolač koji smo ikad jeli Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu. 

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Sastojci:

  • 120 g maslaca
  • 130 g brašna
  • 150 g šećera
  • Žličica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 240 ml mlijeka
  • 500 g nektarina
  • 1 do 2 žlice soka od limuna
  • 1 burbon vanilin šećer 
  • 1 žličica cimeta
  • sladoled od vanilije ili burbon vanilije. 
  • Malo šećera u prahu

 

Možda vas zanima... Monte kolač je baš uvijek dobar izbor Kolumne

 

Priprema:

  1. Maslac otopite i istresite u kalup za pečenje dimenzija cca 30x20cm. 
  2. Brašno, prašak za pecivo, 50-ak g šećera i sol pomiješajte u posudi, pa dodajte mlijeko i miješajte pjenjačom dok ne razbijete grudice. 
  3. Istresite tu smjesu po pol kalupa, po maslacu ali ništa ne miješajte. 
  4. Nektarine ogulite, očistite i narežite na manje komadiće. Dodajte preostalih 100 g šećera, limun i burbon vanilin šećer. Stavite ih kuhati dok se šećer ne otopi i sirup ne proključa.
  5. Sad tu smjesu istresite po pol kalupa (po smjesi od brašna i mlijeka). Pospite cimetom i pecite u zagrijanoj pećnici na 190. Pecite nekih 40 min dok kora ne posmeđi. 
  6. Pospite šećerom u prahu i poslužite s kuglom sladoleda. 

 

Proces pripreme sa slikama će ovih dana biti na mom Instagram profilu, pa navratite... 

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.