Ljeto traži jednostavne recepte, par sastojaka, sezonsko voće i malo pripreme. Zato pišem recept za ovaj jednostavni cobbler, malo drugačije pripreme od tradicionalnog. Koristim sve načine da ubrzam vrijeme pripreme i što prije uživam u gotovom proizvodu.
Više recepata blogerice Irene potraži na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Sastojci:
- 120 g maslaca
- 130 g brašna
- 150 g šećera
- žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 240 ml mlijeka
- 500 g nektarina
- 1 do 2 žlice soka od limuna
- 1 burbon vanilin šećer
- 1 žličica cimeta
- sladoled od vanilije ili burbon vanilije.
- malo šećera u prahu
Priprema:
- Maslac otopi i istresi u kalup za pečenje dimenzija cca 30 x 20cm.
- Brašno, prašak za pecivo, 50-ak g šećera i sol pomiješaj u posudi, pa dodaj mlijeko i miješaj pjenjačom dok ne razbiješ grudice.
- Istresi tu smjesu po pol kalupa, po maslacu, ali ništa ne miješaj.
- Nektarine oguli, očisti i nareži na manje komadiće. Dodaj preostalih 100 g šećera, limun i burbon vanilin šećer. Stavi ih kuhati dok se šećer ne otopi i sirup ne proključa.
- Sad tu smjesu istresi po pol kalupa (po smjesi od brašna i mlijeka). Pospi cimetom i peci u zagrijanoj pećnici na 190. Peci nekih 40 min dok kora ne posmeđi.
- Pospi šećerom u prahu i posluži s kuglom sladoleda.