Kolumne 05. srpnja 2020.

Cobbler s nektarinama na još jednostavniji i ukusniji način

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Postoji još jednostavniji i brži način pripreme ove sezonske poslastice...

Ljeto traži jednostavne recepte, par sastojaka, sezonsko voće i malo pripreme. Zato pišem recept za ovaj jednostavni cobbler, malo drugačije pripreme od tradicionalnog. Koristim sve načine da ubrzam vrijeme pripreme i što prije uživam u gotovom proizvodu. 

 

Možda vas zanima... Ovo je najsočniji čokoladni kolač koji smo ikad jeli Kolumne

 

Više recepata blogerice Irene potraži na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu. 

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Sastojci:

  • 120 g maslaca
  • 130 g brašna
  • 150 g šećera
  • žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 240 ml mlijeka
  • 500 g nektarina
  • 1 do 2 žlice soka od limuna
  • 1 burbon vanilin šećer 
  • 1 žličica cimeta
  • sladoled od vanilije ili burbon vanilije. 
  • malo šećera u prahu

 

Možda vas zanima... Monte kolač je baš uvijek dobar izbor Kolumne

 

Priprema:

  1. Maslac otopi i istresi u kalup za pečenje dimenzija cca 30 x 20cm. 
  2. Brašno, prašak za pecivo, 50-ak g šećera i sol pomiješaj u posudi, pa dodaj mlijeko i miješaj pjenjačom dok ne razbiješ grudice. 
  3. Istresi tu smjesu po pol kalupa, po maslacu, ali ništa ne miješaj. 
  4. Nektarine oguli, očisti i nareži na manje komadiće. Dodaj preostalih 100 g šećera, limun i burbon vanilin šećer. Stavi ih kuhati dok se šećer ne otopi i sirup ne proključa.
  5. Sad tu smjesu istresi po pol kalupa (po smjesi od brašna i mlijeka). Pospi cimetom i peci u zagrijanoj pećnici na 190. Peci nekih 40 min dok kora ne posmeđi. 
  6. Pospi šećerom u prahu i posluži s kuglom sladoleda. 

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.