Kalorija pregršt, no koga je briga. Nisam imala recept, ali sam u glavi kovitlala par glavnih sastojaka - i naravno, mora biti slatka. Glavni sastojci su kikiriki, čokolada, naranča, i naravno - karamel za kraj.
Moram vam priznati da me tortica oduševila, a nadam se da će i vas.
Sastojci za podlogu:
- 250g sport keksa
- 3 žlice šećera
- 125g maslaca
Sastojci za ganache kremu:
- 500ml slatkog vrhnja
- 250g čokolade za kuhanje
- 50g očišćenog kikirikija (na sitno nasjeckanog)
- 1 cijela naranča
Sastojci za glazuru od karamele:
- 150g šećera
- 200ml slatkog vrhnja
Priprema:
Postupak za podlogu:
- Pećnicu upaliti i staviti grijati na 200C.
- Sport kekse samljeti i pomiješati sa šećerom. U smjesu dodati rastopljeni maslac.
- Sastojke dobro promiješati i utisnuti u kalup za tortu.
- Podlogu od keksiju staviti u toplu pećnicu i peći 10tak minuta na temperaturi od 170C.
Postupak za kremu:
- U slatko vrhnje za šlag dodajte čokoladu koju ste prethodno nasjeckali na sitno, stavite na vatru uz stalno miješanje.
- Kremu kuhajte dok se čokolada ne otopi. Nikako nemojte zakuhati vrhnje za šlag, već je dovoljno da se čokolada stopi sa vrhnjem.
- U kremu dodajte sitno nasjeckani kikiriki, sok cijele naranče te koricu od naranče.
- Sve sastojke dobro promiješate i ulijte preko pečene podloge od keksiju.
Postupak za karamel:
- Stavite šećer u tavu i zagrijavate ga dok se ne počne topiti.
- Miješate dok se sav šećer ne otopi. Šećer treba biti zlatne boje. Nikako ga nemojte prepržiti jer će onda biti gorak.
- Rastopljenom šećeru dodajte vrhnje za šlag. Kuhajte smjesu na nižoj temperaturi uz stalno miješanje.
- Kad se karamela počinje stiskati izlijte ju na tortu.
Ukrasite po želji, i dobar vam tek!
Suzanu možete pratiti na maloj, kreativnoj, slatkoj, ali zdravoj fb stranici Taste of life, ili na istoimenom blogu.