Kombinacija brusnica i brazilskih oraščića je upravo savršena. Ako želite, u receptu možete upotrijebiti i običan šećer, a i zamijeniti brazilske - običnim orasima.
Keksi s brusnicama i orasima
(za 25 keksa)
Sastojci:
1/2 šalice kokosovog ulja, rastopljenog
1/2 šalice kokosovog šećera
1/3 šalice običnog šećera
1 jaje
2 žličice vanili ekstrakta
1 šalica glatkog brašna
1/2 šalice pirovog brašna (ili običnog glatkog)
1 žličica sode bikarbone
prstohvat soli
1/3 šalice sušenih brusnica
1/3 šalice brazilskih oraščića, nasjeckanih (ili običnih oraha)
Napomena: 1 šalica = 250 ml
Priprema:
- U velikoj posudi pomiješajte rastopljeno kokosovo ulje, šećer, jaje i vanili ekstrakt, i miksajte električnim mikserom 2-3 minute dok se smjesa dobro ne poveže.
- Dodati brasno, sodu bikarbonu i sol i mijesati dok se ne poveze.
- Umiješati brusnice i nasjeckane oraščiće.
- Oblikovati tijesto u male kuglice (1 žlica tijesta po kuglici) i staviti ih na veliki tanjur, prekriti prozirnom folijom i staviti u frižider dva sata.
- Zagrijati pećnicu na 175 C i staviti kuglice tijesta na pleh prethodno obložen papirom za pečenje.
- Ostaviti dovoljno razmaka između (barem 5 cm) jer će se keksi širiti kad se budu pekli.
- Peći 10 minuta.
Keksi će biti vrlo mekani i izgledati kao da nisu dokraja pečeni, ali će se stvrdnuti prilikom hlađenja. Ostavite ih da se dobro ohlade i pohranite u metalnu kutiju za kekse.
Dobar tek!
Lili možete pratiti na njenom blogu Travelling oven, instagramu, kao i na Fb stranici.