gastro postao
Naša blogerica Anastazija Makjanić donosi vam recept za fine i sočne kiflice punjene sirom
Ako ste se zaželjeli finih, mekanih i ukusnih kiflica, ovo je pravi recept za vas.
Sastojci:
- 550 grama glatkog brašna
- 1 jaje
- 1 žličica soli
- 1 žličica sode bikarbone
- 200 ml tekućeg jogurta
- 100 ml tople vode
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 suhi kvasac
- sir i vrhnje za punjenje (ili po vašoj želji)
- jaje za premaz
- sezam za posip
Postupak:
- Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga na toplom mijestu dok se ne udvostruči.
- Tada pećnicu zagrijte na 200C, a pleh obložite papirom za pečenje.
- Tijesto premijesite i podijelite na četiri dijela.
- Svaki dio razvaljajte u krug te izrežite 12 trokutića. Svaki trokutić punite nadjevom po želji (ja sam koristila svježi sir i vrhnje), zarolajte, premažite razmućenim jajetom i pospite sa sezamom.
- Kifliće pecite 25 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.
Dobar tek!
Anastaziju možete pratiti na njenom blogu i Facebook stranici.