Kolumne 26. veljače 2016.

Ovo ćete obožavati: Kiflići sa sirom

kiflice
foto: Anastazija Makjanić
gastro postao gastro.24sata.hr
Naša blogerica Anastazija Makjanić donosi vam recept za fine i sočne kiflice punjene sirom

Ako ste se zaželjeli finih, mekanih i ukusnih kiflica, ovo je pravi recept za vas

Sastojci:

  • 550 grama glatkog brašna
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 200 ml tekućeg jogurta
  • 100 ml tople vode
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 suhi kvasac
  • sir i vrhnje za punjenje (ili po vašoj želji)
  • jaje za premaz
  • sezam za posip

Postupak:

  1. Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga na toplom mijestu dok se ne udvostruči.
  2. Tada pećnicu zagrijte na 200C, a pleh obložite papirom za pečenje.
  3. Tijesto premijesite i podijelite na četiri dijela.
  4. Svaki dio razvaljajte u krug te izrežite 12 trokutića. Svaki trokutić punite nadjevom po želji (ja sam koristila svježi sir i vrhnje), zarolajte, premažite razmućenim jajetom i pospite sa sezamom.
  5. Kifliće pecite 25 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.

Dobar tek!

Anastaziju možete pratiti na njenom blogu i Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.