Kolumne 23. ožujka 2019.

Kino Dunav - festival Dunava u Kinu Europa

foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Kako i priliči toj regiji, jela i pila u obilju je bilo ovog utorka u kinu Europa! U Zagreb je „skrenuo“ Dunav; u srcu Metropole održana je manifestacija Festival Dunava; u Kinu Dunav predstavljeni su hrana, vina, turistički i kulturni proizvodi, manifestacije Slavonije i Baranje te Vojvodine.

Kulenova seka, švargle, kobasice, nadasve slasna šunka u kruhu, čvarkuše, poderane gaće, tačci… i još mnoštvo ukusnih delicija popraćeno je s vinima Srednjeg Dunava. Nakon svečanog otvorenja u predvorju kina Europa, održan je „Panel Srednji Dunav – nova turistička destinacija“.

Najavljeni su govornici: Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, Mislav Matišić, Javna ustanova Županijska razvojna agencija OBŽ, Jasmina Beljan Iskrin, koordinatorica projekta Central Danube Tour ispred Dunavskog centra za kompetenciju, Dan Vidošević, korporativni direktor BTravela i Vlado Poznić, voditelj turističke agencije Maksi-tours i vlasnik osječkog hotela Maksimilian.

 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen  | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

 

Ovo predstavljanje dio je prekograničnog projekta Hrvatske i Srbije financiranog iz fondova Europske unije, a u kojem sudjeluju institucije Osječko-baranjske županije, Grada Iloka i Vojvodine. "Poticanje razvoja turizma, podizanje razine kvalitete i raznolikosti turističke ponude te promoviranje zajedničke destinacije, temeljni su ciljevi ovog jedinstvenog projekta prekogranične suradnje koji je rezultirao kreiranjem devet atraktivnih turističkih paketa. Ovo je posljednja u nizu promotivnih aktivnosti projekta vrijednog 575.856 eura, koji je trajao 20 mjeseci", kazao je Mislav Matišić, voditelj projekta.

"Cilj stvaranja destinacije Srednjeg Dunava je turistička valorizacija Dunava kao jednog od najvrjednijih geografskih brendova Europe i jače pozicioniranje Hrvatske na karti podunavskih zemalja", dodala je Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen  | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

 

U predvorju nemilice se kušalo slasne zalogaje i pijuckalo fina vina, a na katu je održana i degustacija delicija Srednjeg Dunava, uz nadahnut glazbeni nastup Zrinke Posavec. Uslijedila je vinska radionica kroz vinogorja Srednjeg Dunava „Vina Dunava“, s voditeljima članovima Udruge Dekanter. Uz brojne goste i uzvanike, „s ceste“ su navratili mnogi Zagrepčani i Zagrepčanke i uživali u raskošnoj ponudi.

 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen  | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen  | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.