Kolumne 8680 prikaza 27. travnja 2018.

Kokos kocke - klasik kojem je teško reći ne

Sweety and Spicy
gastro postao gastro.24sata.hr
Bez puno priče, ovo je jedan od klasičnih recepata kojeg brojne domaćice sigurno imaju već dugi niz godina u svojim kuharicama.

Kokos kocke voljet će svi koji vole Rafaelo, dobro ih ohladite, poslužite uz kavu, uzmite pola sata za sebe i uživajte u okusu koji će vas odvesti u daleke tople krajeve.

 

Možda vas zanima... Pastéis de Nata - okusi koje sam donio iz Portugala Kolumne

 

Recept potražite u nastavku, a želite li uživati u još slasnih delicija naših kolumnista, zavirite na blog Sweety&Spicy i istoimenu Facebook stranici.

 

Možda vas zanima... Okusi djetinjstva: Jaje na oko na najslađi mogući način Kolumne Možda vas zanima... Lažna kremšnita - moderna inačica popularnog klasika Kolumne
 

 

 | Author: Sweety and Spicy Sweety and Spicy

 

Sastojci za biskvit: 

  • 5 bjelanjaka
  • 15 dkg šećera
  • 20 dkg kokosa
  • 10 dkg oštrog brašna
  • malo soka od limuna
  • 1 dcl mlijeka
  •  ½ praška za pecivo
  • + malo mlijeka

Krema:

  • 5 žumanjaka
  • 10 žlica šećera
  • malo arome vanilije
  • 6 žlica gustina
  • 6 dcl mlijeka
  • 20 dkg maslaca

Postupak:

  1. Biskvit napraviti tako da mutite bjelanjke sa šećerom, dodajte malo soka od limuna.
  2. U čvrsti snijeg dodati ručno kokosovo brašno, oštro brašno i pecilni prašak te na kraju 1 dcl mlijeka.
  3. Biskvit peći na 180°C oko 15-20 minuta (čačkalicom provjeriti). Gotov biskvit još mlak nabosti vilicom te preliti s još oko 1 dcl mlijeka
  4. Kremu kuhati tako da 5 dcl mlijeka i 5 žlica šećera stavite na vatru. Ostatak mlijeka, šećera, žutanjke, gustin i aromu vanilije dobro umutiti mikserom. Kad mlijeko zakuha dodati mu smjesu i skuhati kremu.
  5. U ohlađenu kremu dodati malac sobne temperature i miksati.Kako vam krema ne bi imala grudice i kako bi se što prije ohladila savjetujem da je još vruću prelijete preko tacne ili neke plitke a šire posude te je prekrijete plastičnom folijom.
  6. Gotov kolač posuti kokosom i dobro ohladiti.

Dobar tek!

 | Author: Sweety and Spicy Sweety and Spicy

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.