Kokos kocke voljet će svi koji vole Rafaelo, dobro ih ohladite, poslužite uz kavu, uzmite pola sata za sebe i uživajte u okusu koji će vas odvesti u daleke tople krajeve.
Recept potražite u nastavku, a želite li uživati u još slasnih delicija naših kolumnista, zavirite na blog Sweety&Spicy i istoimenu Facebook stranici.
Sastojci za biskvit:
- 5 bjelanjaka
- 15 dkg šećera
- 20 dkg kokosa
- 10 dkg oštrog brašna
- malo soka od limuna
- 1 dcl mlijeka
- ½ praška za pecivo
- + malo mlijeka
Krema:
- 5 žumanjaka
- 10 žlica šećera
- malo arome vanilije
- 6 žlica gustina
- 6 dcl mlijeka
- 20 dkg maslaca
Postupak:
- Biskvit napraviti tako da mutite bjelanjke sa šećerom, dodajte malo soka od limuna.
- U čvrsti snijeg dodati ručno kokosovo brašno, oštro brašno i pecilni prašak te na kraju 1 dcl mlijeka.
- Biskvit peći na 180°C oko 15-20 minuta (čačkalicom provjeriti). Gotov biskvit još mlak nabosti vilicom te preliti s još oko 1 dcl mlijeka
- Kremu kuhati tako da 5 dcl mlijeka i 5 žlica šećera stavite na vatru. Ostatak mlijeka, šećera, žutanjke, gustin i aromu vanilije dobro umutiti mikserom. Kad mlijeko zakuha dodati mu smjesu i skuhati kremu.
- U ohlađenu kremu dodati malac sobne temperature i miksati.Kako vam krema ne bi imala grudice i kako bi se što prije ohladila savjetujem da je još vruću prelijete preko tacne ili neke plitke a šire posude te je prekrijete plastičnom folijom.
- Gotov kolač posuti kokosom i dobro ohladiti.
Dobar tek!