Ovaj bezglutenski kolač vrlo je jednostavan za pripremu. Bazu kolača čine svježi sir i grčki jogurt, a smjesa je obogaćena slatkoćom manga i marelica te đumbirom i narančom.
Sastojci:
- 400 g svježeg sira
- 120 g grčkog jogurta
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- Sok jedne naranče
- 140 g bezglutenskog brašna
- 8 g praška za pecivo
- ½ žličice đumbira
- Marelice u sirupu
- Svježi mango
Postupak:
- U posudi pomiješaj sir, jogurt, šećer i jaje. Dodaj svježe cijeđeni sok naranče i đumbir u prahu.
- U smjesu dodaj bezglutensko brašno i prašak za pecivo.
- Smjesu ulij u nauljenu posudu za pečenje i poravnaj.
- Utisni polovice marelica i narezane komade svježeg manga u smjesu.
- Peci na 180 stupnjeva, bez ventilacije, otprilike 50 minuta.
- Pusti da se kolač malo prohladi prije serviranja.
Ne zaboravi posuti šećerom u prahu. Dok uživaš u osvježavajućem kolaču, baci oko i na blog La Vie Shobaine!