Kokos i limeta idealan su spoj, do sada sam ih kombinirala u raznim laganim kremama i nepečenim verzijama cheesecakea. Pokušala sam te okuse iskombinirati i u ovom kuglofu, a jesam li uspjela procijenite sami. Isprobajte recept i uživajte u okusima ljeta.
P.S. Moja preporuka, ako ga neće konzumirati djeca (količina ruma u kuglofu je skoro zanemariva), prelijte ga s likerom od kokosa, moj recept za navedeni liker možete pronaći na mojoj FB stranici kao i na portalu Gastro hr. Savršeno pristaje uz ovaj aromatični kuglof.
BISKVIT:
- 250 g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 170 g šećera
- ribana korica 1 limete
- 3 jaja
- 150 g otopljenog i ohlađenog maslaca
- 150 g jogurta
- 100 g kokosovog brašna
SIRUP:
- 100 ml soka od limete
- 170 g šećera
- 50 ml vode
- 1 čep bijelog ruma
Priprema:
- Umutite jaja sa šećerom i maslacem te dodajte suhe sastojke.
- Kokosovo brašno dodajte na samom kraju.
- Izlijte smjesu u namašćeni i pobrašnjeni kalup za kuglofe i pecite u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 45 min.
- Kada ga izvadite iz pećnice, neka se hladi desetak minuta te ga onda izvrnite iz kalupa na pladanj.
- Još toplog prelijte sa sirupom.
- Sirup pripremite tako da sve sastojke stavite na laganu vatru do vrenja i zatim ga malo ohladite i toplog prelijete preko toplog kuglofa.