Kolumne 04. rujna 2018.

Ljeto je još tu: Kuglof s kokosom i limetom

foto: 50 shades of hunger
gastro postao gastro.24sata.hr
Kuglofi su me oduvijek nekako asocirali na jesen i zimu, ali odlučila sam smisliti ljetnu varijantu.

Kokos i limeta idealan su spoj, do sada sam ih kombinirala u raznim laganim kremama i nepečenim verzijama cheesecakea. Pokušala sam te okuse iskombinirati i u ovom kuglofu, a jesam li uspjela procijenite sami. Isprobajte recept i uživajte u okusima ljeta.

P.S. Moja preporuka, ako ga neće konzumirati djeca (količina ruma u kuglofu je skoro zanemariva), prelijte ga s likerom od kokosa, moj recept za navedeni liker možete pronaći na mojoj FB stranici kao i na portalu Gastro hr. Savršeno pristaje uz ovaj aromatični kuglof.

 

Možda vas zanima... Ljetna torta: Hoćeš zalogaj Pina colade? Kolumne

 

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

BISKVIT:

  • 250 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 170 g šećera
  • ribana korica 1 limete
  • 3 jaja
  • 150 g otopljenog i ohlađenog maslaca
  • 150 g jogurta
  • 100 g kokosovog brašna

SIRUP:

  • 100 ml soka od limete
  • 170 g šećera
  • 50 ml vode
  • 1 čep bijelog ruma

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

Priprema:

  1. Umutite jaja sa šećerom i maslacem te dodajte suhe sastojke.
  2. Kokosovo brašno dodajte na samom kraju.
  3. Izlijte smjesu u namašćeni i pobrašnjeni kalup za kuglofe i pecite u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 45 min.
  4. Kada ga izvadite iz pećnice, neka se hladi desetak minuta te ga onda izvrnite iz kalupa na pladanj.
  5. Još toplog prelijte sa sirupom.
  6. Sirup pripremite tako da sve sastojke stavite na laganu vatru do vrenja i zatim ga malo ohladite i toplog prelijete preko toplog kuglofa.

 

Možda vas zanima... Napravi domaći liker od kokosa za samo pola sata Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.