Kolumne 20. veljače 2018.

Luda kuhinja: Aperitivo Bar Zagreb

foto: Luda kuhinja
gastro postao gastro.24sata.hr
Oni idu okolo, jedu i ocjenjuju. Zovu se Luda kuhinja, i od danas pratimo što rade!

Pozdrav našim novim recenzentima! Što je u biti Luda kuhinja?

Luda kuhinja je blog posvećen recenzijama i svemu vezanom za ugostiteljstvo, ali recenzije smo odabrali kao core dio bloga. Blog trenutno vode 2 ugostitelja Karlo i Toni. Obojica godinama rade u ugostiteljstvu i poznaju sve načine funkcioniranja kako šanka tako i kuhinje, pa stoga mogu odmah vidjeti svaku grešku, ali isto tako primijetiti i najbolje detalje ugostiteljskog objekta.

Zašto recenzije?

Pa kad smo razmišljali o čemu ćemo pisati bilo je tu mnogo dogovaranja. U konačnici smo se odlučili za recenzije, a to nam je i profesionalna deformacija, sjesti na kavu i gledati što i kako radi osoblje te to komentirati. Naime ono što je zanimljivo kod nas, nitko ne zna tko smo osim najbližih prijatelja, te tu dobivamo veliku prednost kod recenzija u budućnosti, zato što ćemo pokušati ostati tajni te time izbjeći da kod dolaska u nekakav restoran, caffe bar... nas prepoznaju i kažu to je ekipa s Lude kuhinje te nam sve dekoriraju.

Kako recenzirate?

Mi prenosimo ono što doživimo u lokalu točno onako kako smo to mi doživjeli i želimo da tako ostane, no kako bi izbjegli da to bude samo naša ocjena, na svakoj recenziji imamo i opciju da čitatelji bloga mogu dati svoju ocjenu, te tako vidimo prosječnu ocjenu onoga što su doživjeli naši čitatelji u lokalu. Blog smo pokrenuli početkom prosinca 2017 i za sada smo dobili samo pozitivne komentare.

 | Author: Luda kuhinja foto: Luda kuhinja

Na našoj Facebook stranici smo podijelili link i tu nas je jedan od posjećenih restorana, iako smo ga malo pokudili za nekoliko detalja podijelio na svome Facebooku i na tome nam se zahvalio. Tako da nam je to ujedno i velika motivacija. Također imamo tu priče iz šanka i kuhinje gdje pišemo o anegdotama i problemima ugostitelja i ugostiteljstva općenito kao što je to osoblje koje se zaposli, što se sve priča na razgovorima za posao a pokaže se suprotno od toga, manjak ugostiteljskih radnika... Također tu nam uleti pokoji recept te eventi koje posjetimo. U budućnosti imamo u planu puno toga, pišemo koliko stignemo uz sadašnje poslove te se trudimo biti što ažurniji.

Ono što bih htjeli zamoliti ovim putem je ako ima zainteresiranih da bi htjeli pisati o svojim dogodovštinama u U.O. jer želimo raširiti recenziranje po cijeloj Hrvatskoj neka nam se jave na mail karlo@luda-kuhinja.com. Ono bitno je to da potencijalni autor bude ugostiteljski djelatnik. Evo jedne za početak: 

Aperitivo Bar Zagreb

Ovih dana šetali smo centrom grada s obzirom na Advent i razgledavali što se ove godine nudi novo. Prolazeći neke kućice na Europskom trgu, u oko nam je upalo nešto novo. Nešto što nema veze s Adventom. Novo otvoreni bar Aperitivo Bar Vlaška broj 9. Kako bi uistinu bila šteta ne pronjuškati kada smo već tamo, ušli smo i ostali ugodno iznenađeni, ali ne i šokirani.

 | Author: Aperitivo Bar Facebook foto: Aperitivo Bar Facebook

Ambijent
Pri ulasku u bar, prišao nam je konobar ljubazno pozdravljajući i pridržao vrata. Prvi dojam nam je bio wow, ozbiljno uređen prostor, konobari u jednakim kariranim košuljama, sa simpatičnim prslucima i pločicama s imenom.

Iznimno ljubazno osoblje
Naše maleno društvo poslužio je konobar imena Dario. Smjestili smo se i gospodin nas je upitao jesmo li prvi put ovdje. Pri tome stvarno mislim gospodin! Radim u ugostiteljstvu i znam kako se osoblje obično odnosi prema gostima, ali ovaj momak bio je stvarno simpatičan, galantan i udijelio nam nekoliko minuta svog vremena da nas provede kroz izbor pića budući da smo prvi put bili tamo.

Također dogodile su se i dvije situacije kojima se također pokazuje ljubaznost i uslužnost konobara i barmena. Naime kako smo bili s malim djetetom i imali smo bočicu od mlijeka koju smo trebali oprati, krenuli smo prema toaletu, no konobari su nas nakon što su objasnili gdje je toalet, tri puta nagovarali da se bočica opere u šanku, što je za svaku pohvalu. Druga stvar koja se dogodila, vrećica šećera od kave pala nam je na pod, i nakon nekoliko minuta konobar, dolazi kod nas te s poda podiže vrećicu i nosi je u smeće. Osoblju dajemo sve pohvale.

Vrhunska ponuda pića
Uzevši cjenik pića u ruke, nismo previše očekivali, no otvorivši ga ponovo smo ostali zatečeni. Preko sto vrsta rumova, ginova, viskija i nekoliko desetaka vrsta vrhunskih vina. Kokteli i craft pivo. U priči s konobarom, saznali smo da koktele priprema najbolji hrvatski cocktail majstor. Dakle da imamo tu mogućnost, ocjena pića bila bi 10 od mogućih 5.

Našu ocjenu možete vidjeti ovdje

 | Author: Luda kuhinja foto: Luda kuhinja

Cijene
Cijene baš i nisu za svaki džep, no nisu ni astronomske. Tako ovdje možete popiti colu za 20 kn ili neki dobar uvozni rum za pedesetak kuna. U svakom slučaju zaključili smo da definitivno vrijedi potrošiti koju kunicu više za ovakvo piće, i doživjeti uslugu kakva bi trebala biti u većini ugostiteljskih objekata dok je sada nažalost u maloj manjini.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.