Lagana krema od mascarpone sira, žele od šumskog voća i podloga od oreo keksa... nije li to savršena kombinacija za super užitak?!
SASTOJCI:
Podloga od keksa
- 350 g oreo keksa
- 100 g maslaca
Krema od mascarpone sira
- 500 g mascarpone sira
- 500 ml slatkog vrhnja
- 2 vanilin šećera
- 3 žlice šećera prahu
- 1 želatina u prahu
- 10 oreo keksa
Žele od šumskog voća
- 450 g zamrznutog šumskog voća
- 100 ml vode
- 100 g šećera
- 40 g gustina
PRIPREMA:
- Oreo kekse sameljite pa pomiješajte s otopljenim maslacem i utisnite u dno namašćenog kalupa za torte (24-26 cm). Dok pripremate ostalo, podlogu od keksa spremite u hladnjak.
- Šumsko voće stavite u manji lonac, dodajte šećer i pola količine vode pa kuhajte na laganoj vatri dok se ne odledi. U ostatku vode razmutite gustin, dodajte otopljenom šumskom voću pa kuhajte dok ne dobijete gusti žele.
- Žele od šumskog voća premjestite u lonac ili zdjelu širokog dna i ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi. Povremeno promiješajte da se ne stvori korica.
- Za pripremu bijele kreme želatinu namočite prema uputi na pakiranju, ostavite da nabubri pa ju otopite na laganoj vatri.
- Mascarpone sir izmiksajte s vanilin šećerom, šećerom u prahu i otopljenom želatinom. Dodajte slatko vrhnje pa miksajte kremu još malo dok ne postane dovoljno čvrsta.
- Oreo kekse krupno nasjeckajte.
- Preko pripremljene podloge od keksa razmažite 1/3 bijele kreme, zatim stavite polovicu nasjeckanih oreo keksa pa razmažite polovicu ohlađenog želea od šumskog voća.
- Isti postupak ponovite još jednom: 1/3 bijele kreme te ostatak nasjeckanih oreo keksa i želea od šumskog voća. Na kraju nanesite ostatak bijele kreme.
- Tortu spremite u hladnjak da dovoljno očvrsne, najbolje preko noći. Ukrasite oreo keksima i svježim voćem.
Dobar tek!
P.S. Želite li uživati u slatkim receptima naše Jannette, posjetite blog Slatki svijet i istoimene Facebook i Instagram profile.
U slast!