Kolumne 22. ožujka 2019.

Miki's - nova zagrebačka gastro oaza

Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagrebačka gastro ponuda povećala se za još jedan novi restoran. U neposrednoj blizini jezera Bundek otvoren je Miki's!

Miki’s je zagrebačka priča koja ima svoju povijest, a koja se nastavlja u jednom novom vremenu. Prostor ovog restorana koji podiže ponudu Novog Zagreba odiše svojevrsnim ‘troterovskim’ eklekticizmom. Spoj je raznih stilova naoko nespojivih, koji u ovom slučaju djeluju skladno, nadopunjuju se te stvaraju ugodnu i opuštenu atmosferu.

 

 | Author: Julio Frangen Julio Frangen  | Author: Julio Frangen Julio Frangen

 

Restoran su zajednički otvorili Miroslav Miki Balent (poznati sudionik zagrebačke društvene i gastronomske scene 80 – tih te vlasnik kultnog kluba Gjuro) i partner, ugostitelj Anton Brešić.

 

 | Author: Julio Frangen Julio Frangen

 

Naglašeno je koketiranje kičem koji u ovim odnosima poprima sasvim drugačije značenje. Centralni motiv je svojevrstan hommage 1980-im i 1990-im godinama. Čak su i dijelovi kultnog kluba Gjuro, poput šanka od epoksi smole s ugrađenim pop art elementima, prenijeti u novi restoran Miki’s.

 

 | Author: Julio Frangen Julio Frangen  | Author: Julio Frangen Julio Frangen

 

Dominantan motiv u jednom dijelu interijera je velika reprodukcija Boschove slike, koja svojim koloritom i halucinantnim vizijama nadopunjuje hedonističku viziju cijelog prostora. Kombinacija platnenih tapeta, s op-artističkim motivima, reprodukcije slika manirističke reminiscencije koje sugeriraju kvazi građanski ukus s dijelovima neobrađenog metala, naoko su nespojivi elementi, ali ovdje stvaraju jednu zanimljivu i opuštajuću kompoziciju.

 

 | Author: Julio Frangen Julio Frangen

 

Gastro ponuda također je svojevrsno putovanje stilovima s naglaskom na tradicionalna starozagrebačka jela u sinergiji s najnovijim trendovima svjetske kuhinje.Tu je i ponuda dnevne karte te brojne druge poslastice. Svaki dan u tjednu imat će svoje svježe pripremljeno jelo, a gosti će moći točno znati što se kojeg dana kuha.

 

 | Author: Julio Frangen Julio Frangen  | Author: Julio Frangen Julio Frangen

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.