Kolumne 11551 prikaza 24. srpnja 2019.

Uz mojito cheesecake vrućine se lakše podnose

Mojito cheesecake
Darko Kontin
Nagovorili smo Darka Kontina da podijeli s nama ultimativni ljetni hit, recept za mojito cheesecake

Da je Mojito najdraže ljetno osvježenje, malo je reći. I kako da onda preskočim recept za Mojito Cheesecake u koji uz sve bitne sastojke ide i fina doza ruma? Evo kako ga i vi možete pripremiti za čas i uživati u njemu s prijateljima ovo ljeto.

 

Mojito! Možda vas zanima... Mojito iz snova! Špajza

 

Sastojci:

  • 220g Digestive keksa
  • 70g maslaca ili margarina za kolače
  • 200g svježeg sira
  • 450g mascarponea
  • 3 komada limete
  • 100g šećera
  • 4 jušne žlice bijelog Bacardija
  • puna šaka svježih listova mente
  • šlag po želji

 

mojito Možda vas zanima... Pogledajte kako napraviti savršen Mojito None

 

Mojito cheesecake | Author: Darko Kontin Darko Kontin

 

Priprema:

  1. Meni za dobar cheesecake nema boljih keksa od McVitie's Digestive keksa. Ali ako vama iz nekog razloga ne pašu ili su vam neki drugi draži, koristite slobodno njih. Kekse u multipraktiku usitnite u mrvice te u njih dodajte 70g otopljenog maslaca. Mnogi stavljaju veći omjer masnoće na tu količinu keksa, ali meni je puno draže kada je biskvit lakši i prhkiji.
  2. Promiješajte sve te rasporedite kekse u 5-6 širih i dubljih ukrasnih čaša u kojima želite poslužiti Mojito Cheesecake. Dobro pritisnite kekse u čaši kako bi se slijepili te stavite sve u hladnjak dok pripremate kremu.
  3. U tavu/lonac stavite 5 jušnih žlica vode i dodajte 100 grama šećera. Zagrijte vodu do vrenja i miješajte sve dok se šećer ne otopi. Kada se šećer otopi pustite vodu da kipi još dvije minute prije nego tavu sklonite s vatre.
  4. U zašećerenu vodu dodajte naribanu koricu tri limete i njihove sokove, punu šaku svježih listova mente te naravno 4 jušne žlice bijelog Bacardija (možete i više ako želite)
  5. Pomiješajte sve i pustite da sirup preuzme dodane arome
  6. Isprobajte koru limete prije nego je stavite u sirup. Nekada kora limeta zna biti gorka i uz najfinije ribanje, pa ako je i vaša takva smanjite njezinu količinu ili je skroz uklonite iz recepta.
  7. Svježi sir pomiješajte s Mascarponeom uz pomoć električnog miksera, ili ako koristite neki zrnasti manje kremast sir uz pomoć štapnog miksera. Ne želite da vam ostanu grudice od sira u kremi.
  8. Procijedite sirup kroz sito i dodajte samo aromatiziranu tekućinu u sir te ga zadnji put promiješajte s mikserom.
  9. To je to. Raspodijelite Mojito kremu u čaše preko keksi i ostavite barem sat vremena u hladnjaku da se hladi.

Prije posluživanja ukrasite ih sa šlagom, listovima mente i limetom. Živjeli, tj. u slast! 

 

Možda vas zanima... Jamie Oliver ima recept za najbolji mojito Špajza

 

Darka možete pratiti na njegovom blogu Darkova Web Kuharica!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.