Fine prhke kore, kiselkasto-slatki nadjev... Stvarno ne može bolje! I zaista ne može brže od ovog, osim ako se odlučite raditi domaće kore. Ako se štrudla pripremi kako treba, nećete osjetiti veliku razliku između domaćih i gotovih kora.
Isprobajte!
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu!
Sastojci za dvije štrudle:
6 gotovih kora za pite i savijače
Premaz od griza:
- 1 jaje
- 1,5 čaša jogurta
- 1,5 čaša griza
- 1/2 čaše ulja
- 3-4 žlice šećera
- 1/2 praška za pecivo
Nadjev:
- Cca 200 g šumskog voća
- Cca 200 g borovnica
- Par žlica šećera
Priprema:
- Voće prokuhajte na laganoj vatri s malo šećera. Dobit ćete smjesu koja nalikuje džemu.
- Jednu koru premažite premazom od griza, gore stavite drugu koru i opet premažite. Položite treću koru i po njoj rasporedite nadjev od šumskog voća.
- Kad zarolate štrudle, još ih malo premažite smjesom od griza i stavite u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva. Peku se oko 20-25 min, ovisno o pećnici.
- Ohlađene posipajte šećerom u prahu.