"Kruh ostaje svjež danima, a kako je i malo nafilovan, ne traži puno dodataka. Mi smo ga doslovno jeli samog. OK, OK, bilo je malo domaće kobase sa strane", napisala nam je Irena. Sudeći prema divnim fotografijama i receptu, slobodno možemo i bez kobasica.
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Sastojci:
- 500 g brašna
- Pola vrećice instant kvasca
- 1 žličica soli
- 2 žlice šećera
- 50 g maslaca
- 300 ml mlijeka
Punjenje:
- 50 g lista peršina
- 3-4 češnja češnjaka
- 50 ml maslinovog ulja (ili možete koristit 75 g omekšalog maslaca)
Priprema:
- Za kruh promiješajte sve suhe sastojke pa napravite udubljenje u sredini. Uspite mlako mlijeko i otopljeni maslac. Miksajte nastavcima za tijesto par minuta.
- Ostavite na toplom da se diže, mora udvostručiti volumen.
- Prebacite na radnu površinu koju ste posuli brašnom i malo ga premijesite.
- Oklagijom razvaljajte u pravokutnik dužine kalupa i debljine cca 1 cm.
- Premažite punjenjem i zarolajte. Možete ga odmah staviti u kalup obložen papirom za pečenje, a možete i prerezali roladu pa preplesti jedan "krak" preko drugoga.
- Pecite u zagrijanoj pećnici, prvo na 220 stupnjeva otprilike 10 minuta, pa smanjite pećnicu na 170 i pecite još 25 min.
- Izvadite kruh iz kalupa, premažite ga uz pomoć kista maslinovim uljem i ohladite.