Kolumne 1354 prikaza 12. lipnja 2019.

Odličan mliječni kruh s češnjakom i peršinom

Irena Gavran
Blogerica Pregacha zna da pahuljastom mliječnom kruhu tek rijetki mogu odoljeti. Njenoj verziji s češnjakom i peršinom još je teže reći ne...

"Kruh ostaje svjež danima, a kako je i malo nafilovan, ne traži puno dodataka. Mi smo ga doslovno jeli samog. OK, OK, bilo je malo domaće kobase sa strane", napisala nam je Irena. Sudeći prema divnim fotografijama i receptu, slobodno možemo i bez kobasica.

 

Možda vas zanima... Tjestenina sa šparogama - kremasta, brza i slasna Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran


Sastojci:

  • 500 g brašna
  • Pola vrećice instant kvasca
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice šećera
  • 50 g maslaca
  • 300 ml mlijeka

Punjenje:

  • 50 g lista peršina 
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 50 ml maslinovog ulja (ili možete koristit 75 g omekšalog maslaca) 

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran


Priprema:

  1. Za kruh promiješajte sve suhe sastojke pa napravite udubljenje u sredini. Uspite mlako mlijeko i otopljeni maslac. Miksajte nastavcima za tijesto par minuta. 
  2. Ostavite na toplom da se diže, mora udvostručiti volumen. 
  3. Prebacite na radnu površinu koju ste posuli brašnom i malo ga premijesite. 
  4. Oklagijom razvaljajte u pravokutnik dužine kalupa i debljine cca 1 cm. 
  5. Premažite punjenjem i zarolajte. Možete ga odmah staviti u kalup obložen papirom za pečenje, a možete i prerezali roladu pa preplesti jedan "krak" preko drugoga. 
  6. Pecite u zagrijanoj pećnici, prvo na 220 stupnjeva otprilike 10 minuta, pa smanjite pećnicu na 170 i pecite još 25 min.
  7. Izvadite kruh iz kalupa, premažite ga uz pomoć kista maslinovim uljem i ohladite.

 

Možda vas zanima... Brzinski slani i slasni tart od ostataka iz hladnjaka Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.