Jela s tjesteninom su, vjerujem s razlogom, najpopularnija jela u većini kućanstava. Veliki dio te popularnosti može se zahvaliti odličnim i utješnim okusima jela s tjesteninom. Ali bitan dio te popularnosti sigurno je i brzina kojom se takva jela spremaju. Ovaj recept nije iznimka već potvrđuje obje tvrdnje.
Kombinacija širokih rezanaca, naglo zapečenih gljiva, blanširanog špinata, čvrstog jogurta, pinjola i na kraju chili paprike i češnjaka izazvat će zazubice svima i prije nego kušaju ovo jelo i ovu kombinaciju namirnica.
A sve nas koji uvijek mučimo muku s vremenom kojeg nikada dosta razveselit će činjenica da se cijelo jelo može pripremiti korištenjem jedne duboke tave i manjeg lonca i da, od početka do kraja, za njega neće biti potrebno više od 20 minuta dragocjenog vremena.
Druge recepte potražite na blogu Darkova web kuharica i pratećem Facebook i Instagram profilu!
Sastojci:
- 250 grama širokih rezanaca
- 200 grama smeđih šampinjona
- 3 režnja češnjaka
- 50 g maslaca
- 150 g mladog špinata
- 30 g pinjola
- 150 g čvrstog jogurta
- Sol, papar, mrvljena chili paprika
Priprema:
- U manjem loncu u posoljenoj vodi skuhajte široke rezance po uputama s pakiranja.
- Za vrijeme kuhanja tjestenine zagrijte duboku tavu. U tavu nije potrebno dodavati ulje.
- Smeđe šampinjone narežite na šnite ili manje komade i stavite ih peći u duboku tavu. Kada gljive počnu ispuštati tekućinu uklonite ih iz tave sa strane na tanjur.
- Sokovima koje su gljive ispustile dodajte maslac i sitno sjeckani češnjak. Češnjak pržite na maslacu manje od minute kako ne bi zagorio.
- S vrućom vodom od kuhanja tjestenine možete kratko pofuriti listove špinata, a tjesteninu ocijedite u cjedilu.
- Pofureni špinat i tjesteninu dodajte u duboku tavu i pomiješajte s češnjakom i maslacem. Po potrebi i želji na kraju možete dodati još maslaca i začiniti po ukusu.
- Nakon par minuta uklonite tjesteninu sa štednjaka i umiješajte gljive.
- Široke rezance kod posluživanja posipajte pinjolima i dodajte čvrsti jogurt na nekoliko mjesta po tanjuru.
Dobar tek!