Kolumne 16. lipnja 2020.

Odlični široki rezanci s gljivama i špinatom

foto: Darko Kontin
gastro postao gastro.24sata.hr
Počastite se brzim, jednostavim i ukusnim ručkom...

Jela s tjesteninom su, vjerujem s razlogom, najpopularnija jela u većini kućanstava. Veliki dio te popularnosti može se zahvaliti odličnim i utješnim okusima jela s tjesteninom. Ali bitan dio te popularnosti sigurno je i brzina kojom se takva jela spremaju. Ovaj recept nije iznimka već potvrđuje obje tvrdnje.

Kombinacija širokih rezanaca, naglo zapečenih gljiva, blanširanog špinata, čvrstog jogurta, pinjola i na kraju chili paprike i češnjaka izazvat će zazubice svima i prije nego kušaju ovo jelo i ovu kombinaciju namirnica.

A sve nas koji uvijek mučimo muku s vremenom kojeg nikada dosta razveselit će činjenica da se cijelo jelo može pripremiti korištenjem jedne duboke tave i manjeg lonca i da, od početka do kraja, za njega neće biti potrebno više od 20 minuta dragocjenog vremena.

 

Možda vas zanima... Kako pripremiti savršene mini hrenovke iz pećnice? Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu Darkova web kuharica i pratećem Facebook i Instagram profilu!

 

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

Sastojci:

  • 250 grama širokih rezanaca
  • 200 grama smeđih šampinjona
  • 3 režnja češnjaka
  • 50 g maslaca
  • 150 g mladog špinata
  • 30 g pinjola
  • 150 g čvrstog jogurta
  • Sol, papar, mrvljena chili paprika

 

Možda vas zanima... Dalmatinski curry na domaći način Kolumne

 

Priprema:

  1. U manjem loncu u posoljenoj vodi skuhajte široke rezance po uputama s pakiranja.
  2. Za vrijeme kuhanja tjestenine zagrijte duboku tavu. U tavu nije potrebno dodavati ulje.
  3. Smeđe šampinjone narežite na šnite ili manje komade i stavite ih peći u duboku tavu. Kada gljive počnu ispuštati tekućinu uklonite ih iz tave sa strane na tanjur.
  4. Sokovima koje su gljive ispustile dodajte maslac i sitno sjeckani češnjak. Češnjak pržite na maslacu manje od minute kako ne bi zagorio.
  5. S vrućom vodom od kuhanja tjestenine možete kratko pofuriti listove špinata, a tjesteninu ocijedite u cjedilu.
  6. Pofureni špinat i tjesteninu dodajte u duboku tavu i pomiješajte s češnjakom i maslacem. Po potrebi i želji na kraju možete dodati još maslaca i začiniti po ukusu.
  7. Nakon par minuta uklonite tjesteninu sa štednjaka i umiješajte gljive.
  8. Široke rezance kod posluživanja posipajte pinjolima i dodajte čvrsti jogurt na nekoliko mjesta po tanjuru.

Dobar tek!

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.