Kolumne 4881 prikaza 03. travnja 2019.

Ombre cheesecake s malinama koji će vas oduševiti

Nikolina's Kitchen
Kako dolazi toplo vrijeme tako nam svima pašu lakši deserti, manje kruhastih slastica, više nježnih, laganih i kremastih deserata.

Ovo je jedan koji je baš takav, proljetni. Sastojci su dovoljni za kalup od 26 cm. Na slici je torta u kalupu od 20 cm i još 4 mini ombre torte uz to.

 

Možda vas zanima... Sve što vam treba: Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom Kolumne

 

Našu kolumnisticu Nikolinu možete pratiti na blogu Nikolina's Kitchen i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Cheesecake sa šumskim voćem nikog ne ostavlja ravnodušnim Kolumne

 

 | Author: Nikolina's Kitchen Nikolina's Kitchen

Za podlogu će vam trebati:

  • 200 g petit keksa
  • 140 g maslaca
  • 1 žlica šećera

Krema:

  • 200 g mascarpone sira
  • 200 g krem sira
  • 1 čvrsti jogurt (180 g)
  • 200 ml ohlađenog vrhnja za šlag. 
  • 140 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 10 g želatine u prahu + 4 žlice vode

Sirup od maline:

  • 300 g malina
  • 3 žlice šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 50 ml vode
  • 5 g želatine u prahu + 2 žlice vode

Priprema podloge od keksa:

  1. Otopite maslac i kistom premažite kalup za tortu.
  2. Kekse sameljite, pomiješajte s jednom žlicom šećera i preostalim otopljenim maslacem.
  3. Utisnite kekse na dno kalupa.

Priprema sirupa od maline:

  1. 5 grama želatine (pola vrećice) pomiješajte s 2 žlice vode i ostavite da nabubri.
  2. Maline sa šećerom, vodom i vanilijom kuhajte par minuta.
  3. Kada se šećer otopio, maline usitnite u blenderu i procijedite. Dok je još vruće ubacite želatinu i miješajte dok se ne otopi.
  4. Kada se sve sjedinilo stavite sa strane da se hladi.

Priprema kreme:

  1. Jednu želatinu od 10 g pomiješajte s 4 žlice hladne vode i ostavite da nabubri. Svi sastojci moraju biti dobro ohlađeni.
  2. Vrhnje za šlag miksajte dok ne dobijete čvrsti šlag, zatim dodajte krem sir, mascarpone i jogurt.
  3. Miksajte na najjačoj brzini i dodajte još vaniliju i postupno šećer u prahu.
  4. Kada je konzistencija kreme dobra, želatinu otopite na laganoj vatri.
  5. Kada postane opet tekuća, malo ju miješajte dok se ne prohladi i ubacite u kremu.
  6. Miksati još malo da se dobro sjedini.

Sada kremu podijelite na tri dijela*:

  • 1. dio - 300 g (bijela)
  • 2. dio - 270 g (roza)
  • 3. dio - 210 g (ružičasta)

*Ove mjere ne moraju biti u gram u točne

Slaganje:

  1. Prvi (bijeli) dio kreme stavite na kekse, poravnajte i ubacite u zamrzivač.
  2. Kada se sirup od malina ohladio ulijte 100 ml sirupa u drugu kremu (roza) i ostatak sirupa u
  3. treću kremu (ružičasta). Dobro promiješajte.
  4. Kada se prva krema stisnula, izvadite iz zamrzivača i pažljivo stavite drugu kremu. Vratite još malo u zamrzivač dok se ne stegne. Zatim stavite pažljivo i treću kremu.
  5. Tortu ostavite preko noći u hladnjaku.

Dobar tek!

 | Author: Nikolina's Kitchen Nikolina's Kitchen

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.