Kolumne 14. svibnja 2019.

Ovo je najbolje tijesto za pizzu calzone...

foto: 50 shades of hunger
gastro postao gastro.24sata.hr
Nisu mi ovo prve, a ni posljednje pizze calzone, no u svakom slučaju svaki put mi sve bolje ispadnu...

Ovo je dosad najbolji recept za tijesto koji sam isprobala i preporučujem ga svima. S nadjevima nikad ne možete previše fulati, stavite što god nađete u frižideru, i što god volite. Što više nadjeva, to bolje, odnosno sočnije.

I to je to!

 

Možda vas zanima... Pravi gušt: Bogata deep dish pizza Kolumne

 

Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu.       

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

Sastojci:

  • 540 g glatkog brašna
  • 3 žličice suhog kvasca
  • 2 žličice soli
  • 100 ml ulja
  • 300 ml mlake vode


Priprema:

  1. Zamijesiti tijesto i ostaviti da se diže cca sat vremena. 
  2. Kad se diglo, premijesite ga i podijelite na šest loptica. Svaku razvaljajte da dobijete krug i nadjev stavljajte po sredini, zatim preklopite i zavrnite rubove kako nadjev ne bi iscurio kod pečenja.
  3. Premažite uljem i pecite na 190 oko pola sata do 40 min, ovisi koliko pečeno volite.
  4. Kad su pečene, obavezno još jednom premažite uljem i pokrijte krpom.

Nadjev stavljate po ukusu, stvarno može ići svašta kao i kod bilo koje pizze. Što vise nadjeva - to bolje!

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

Možda vas zanima... Odvažite se isprobati slani cheesecake Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Alexxl 21:57 14. Svibanj 2019.

    Kvasac, brašno, voda sol, zamijesiti, razvaljati, nafilati, sfrkati i u tavu, punu duboke svinjske masnoće, te frigati. E to probajte!!!