Kolumne 24. listopada 2017.

Pečene dunje, hrskavi orasi i ostale jesenske radosti

foto: Josipa Cindrić
gastro postao gastro.24sata.hr
Josipa Cindrić danas nam donosi recept za pečene dunje s pumpkin spice začinom u zagrljaju sladoleda od vanilije uz slatki med i hrskave orahe.

Naša kolumnistica Josipa ovog nam je tjedna pripremila ultimativni jesenski, super mirisan desert. Fine dunje pečene su s aromatičnim pumpkin spice začinom, a ovom ih je prilikom Josipa poslužila uz sladoled od vanilije, med i hrskave orahe. Slastica za poželjeti!

 

Možda vas zanima... Pumpkin spice muffini stvoreni za jesenska uživanja Kolumne

 

Želite li uživati u Josipinim divnim receptima, posjetite njezin Instagram profil Cake Diary by Josipa.

 

Možda vas zanima... Američki klasik: Chocolate chip cookies Kolumne Možda vas zanima... Nikad jednostavniji: Slatki kruh s bananama Kolumne

 

 

 | Author: Josipa Cindrić foto: Josipa Cindrić


Sastojci:

  • Dunje
  • Šećer
  • Pumpkin spice začin
  • Med 
  • Sladoled od vanilije
  • Orasi 

Priprema: 

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C 
  2. Očistite dunje, prepolovite ih na pola te izdubite sredinu
  3. Sredinu dunje ispunite s 1 žlicom šećera te pola žličice pumpkin spice začina
  4. Dunje pecite oko 40 min dok ne budu mekane
  5. Servirajte ih tople zajedno uz sladoled, med i orahe 

U slast! 

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :) 

 | Author: Gastro.hr

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.