Nije preslatka kako danas izgledaju one kupovne, ali je zato jako sočna i mekana. Idealna uz kavu ili čaj. Kod mene se radi baš svake godine.
Može vam stajati par dana samo ju držite u vrećici da vam se ne osuši.
U nastavku potražite recept, a za još slasnih ideja naše nove kolumnistice Nevene, posjetite blog Mama Drama ili istoimeni Instagram profil i Facebook stranicu.
Potrebno vam je:
- 35 dag oštrog brašna
- 15 dag glatkog brašna
- 1 kockica svježeg kvasca
- 17 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 90 grama maslaca
- 2 dcl mlijeka
- prstohvat soli
- 3 žumanjka
- naribana korica jedne naranče i jednog limuna
- 1 žlica rakije
- 1 žlica ruma
- 1 jaje za premazivanje
Postupak pripreme:
- Kvasac razmutite u 50 ml mlakog mlijeka. Maslac rastopite u 2 dcl toplog mlijeka.
- U posudu stavite glatko i oštro brašno, dodajte šećere, sol, žumanjke, naribane korice limuna i naranče, rakiju i rum. U pripremljene sastojke dodajte kvasac i rastopljeni maslac s mlijekom.
- Sastojke miješajte kuhačom, dobro sjedinite i lupajte da vam zrak ulazi u tijesto. Zatim pustite na toplom 30 minuta.
- Tijesto izvadite na pobrašnjenu podlogu, lagano premijesite, razrežite na dvije kuglice i lijepo ih oblikujte.
- Pince stavite na tepsiju koju obložite papirom za pečenje, prekrijte ih krpom te pustite na toplom da se dižu, nekih 20 do 25 min.
- Pećnicu zagrijte na 170°C. Prije pečenja pince zarežite nožem u obliku trokrake zvijezde. Sve osim tog reza premažite jajetom. Stavite ih peći 15 minuta na 160°C, zatim ih prekrijte aluminijskom folijom i pecite još 45 minuta na 150°C. Probajte ih čačkalicom da li su gotove, ako se tijesto ne hvata gotove su.
- Bit će vam dosta mekane ali to je prava pinca. Izvadite ih iz pećnice, pustite da se ohlade i pospite šećerom u prahu.
Dobar tek!