Kolumne 2154 prikaza 14. studenoga 2018.

Pizza u novom, zdravijem, ali i slasnijem ruhu - zbilja je moguće!

Olja's Kitchen
"Ako bježite od ugljikohidrata…", počinje recept naša nova kolumnistica Olja s Instagram profila Olja's Kitchen.

Svi volimo dobru alternativu bijelom tijestu za pizzu. Ova varijanta pizze od cvjetače nema puno ugljikohidrata, jednostavna je za pripremu, a usudili bi se reći ukusnija od standardne!

 

Možda vas zanima... Ručak u 3 slijeda: Batat s humusom, pijani kotleti i fit cheesecake Kolumne

 

Recept vam piše Olja, a za više sjajnih recepata posjetite Instagram profil Olja's Kitchen.

 

 | Author: Olja's Kitchen Olja's Kitchen

Za tijesto od cvjetače trebat će vam:

  • 4 šalice riže od cvjetače (srednja veličina cvjetače)
  • 2 jaja 
  • 1 šalica mozzarelle
  • 2 češnja sitno rendanog češnjaka
  • sol i papar

Za salsa umak trebat će vam:

  • 1 glavica luka
  • 2 rajčice
  • 150 mL pasirane rajčice
  • origano, bosiljak, češnjak, sol, papar

Za nadjev će vam trebati:

  • ljubičasti luk
  • šparoge
  • cherry rajčice
  • gljive
  • chilly papričice
  • mozzarella
  • feta sir

Kada imate sve, onda:

  1. Cvjetaču operite i isjeckajte na manje komade. Stavite ju u blender i usitnite (ako nemate blender izrendajte na trenicu).
  2. U kipuću vodu stavite rižu od cvjetače da se kuha 4-5 min.
  3. Možete staviti i u mikrovalnu na 7-8 min.
  4. Skuhanu rižu od cvjetače istresite u cjediljku. Ostavite da se ohladi a zatim je stavite u kuhinjsku krpu i dobro ocijedite. Važno je da ocijedite svu tekućinu iz cvjetače kako
  5. vam se tijesto ne bi raspadalo.
  6. U zdjelu dodajte ocijeđenu rižu od cvjetače, jaja, mozzarellu, sitno naribani češnjak, sol i papar.
  7. U pleh stavite papir za pečenje i tijesto oblikujte kao pizzu. Ja ga volim oblikovati malo tanje da mi bude više hrskavo, nekih 3 mm. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 230
  8. stupnjeva 15 min.
  9. Dok se tijesto peče nasjeckajte luk i rajčicu i dinstajte ih na maslinovom ulju. Dodajte pasiranu rajčicu te začinite origanom, češnjakom, soli, paprom, bosiljkom.
  10. Kada je umak postao gust stavite ga na pečeno tijesto od cvjetače i dodajte ostalo povrće i sir po želji.
  11. Vratite pizzu ponovno u pećnicu i pecite 8-10 min.

Dobar tek!

 | Author: Olja's Kitchen Olja's Kitchen

 | Author: Olja's Kitchen Olja's Kitchen

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.