gastro postao
Sjećate li se slatkih mirisa iz mamine ili bakine kuhinje? Jednu od tih jednostavnih i ukusnih slastica sačinjavaju sastojci omiljeni većini uzrasta.
Koliko puta ste razmišljali koju slasticu pripremiti za popodnevni odmor uz druženje? Potrebno vam je nekoliko sastojaka, pećnica i dobra volja.
SASTOJCI:
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g jogurta
- 100 ml ulja
- 275 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 400 g višanja
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- U jednu posudu stavite jaja, šećer, vanilin šećer, jogurt i ulje. Dodate brašno i prašak za pecivo.
- Sve dobro izmiješate pjenjačom ili mikserom.
- Ocijeđene višnje posložite na vrh.
- Kockasti kalup za torte promjera 30×20 cm nauljite i pobrašnite. Zatim izlijete pripremljenu smjesu.
- Pečete na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Moj savjet je da provjerite čačkalicom je li biskvit pečen.
- Kada se kolač ohladi, pospemo ga šećerom u prahu.
Napomena: Iako se višnje slažu na vrh, ja sam ih umiješala u tijesto.
Jogurt i višnje će dati biskvitu posebnu notu okusa, koja će vam savršeno odgovarati uz ritual kavice, čaja ili nekog drugog toplog napitka. Uživajte!
Gracijelu, odnosno Slatki začin, možete pratiti na njenom blogu i facebook stranici!