Kada ih stavite u usta i stisnete na nepce one bi se trebale jednostavno rastopiti bez da ostave osjećaj šećera ili bjelanjka u ustima. Tek kada napravite takve puslice onda znate da ste napravili one prave.
Naravno, za pripremu baš takvih postoji trik. Prvi trik – dugo miksati jaja i šećer, kako bi se šećer stvarno do kraja rastopio. Drugi trik – dajte im vremena da se na laganoj temperaturi suše sat i pol, a onda još preko noći u pećnici uz otvorena vrata Treći trik – čuvajte ih u nekoj limenoj ili staklenoj posudi i svaki dan konzumirajte u malim, ali slatkim količinama Eto nadam se da sam vas namamila na njih a sada idem pisati recept da ih možete i pripremiti.
… život je sladak,ali ponekad ga treba začiniti.
Sastojci
- 250 g sitnog šećera
- 300 g šećera u prahu
- 2 žlice (jušne) kukuruznog škroba (gustina)
- 8 bjelanjaka (M jaja)
- prstohvat soli
Priprema:
- U zdjeli promiješajte sitni kristalni šećer,šećer u prahu i gustin.
- Bjelanca tucite srednjom brzinom u većoj zdjeli s polovicom količine šećera i soli.
- Postepeno dodajte ostatak šećera dok ne dobijete čvrsti,sjajniji snijeg. Od prilike 10 minuta ili dok se više ne osjeti šećer. To će te najlakše provjeriti da uzmete prstohvat bjelanjaka i stisnete među prstima. Ako je on gladak i ne osjeti se šećer spremni ste za sljedeći korak.
- Dobivenu smjesu stavite u tuljac za dekoriranje i na papir za pečenje istiskujte puslice. Možete u bilo kojem smjeru, veličinama i oblicima.
- Pecite 1 sat i 30 minuta na 140 stupnjeva. Vrata pećnice imajte lagano otvorena prilikom pečenja. Ja stavim drvenu kuhaču sa strane.
- Nakon što su se ispekle, ostavite ih u pećnici dok se skroz ne ohlade.
- Čuvajte ih u suhoj posudi koju možete zatvoriti.
Bacite oko i na druge recepte blogerice Life with cookie na njenom blogu, Facebook i Instagram profilu. Ako vas zanima kako možete pripremiti ove slatke paketiće, idealne za dječje rođendane, obavezno kliknite na članak u nastavku.