Kolumne 16. studenoga 2018.

Puslice: Poslastica uz koju je život slađi

foto: Life with cookie
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedan jednostavan recept koji obožavam pripremati u svojoj kući. Moj maleni (2,5 g) ih jednostavno obožava. Da mu dozvolim, vjerujem da bi pojeo pun protvan i tražio još.

Kada ih stavite u usta i stisnete na nepce one bi se trebale jednostavno rastopiti bez da ostave osjećaj šećera ili bjelanjka u ustima. Tek kada napravite takve puslice onda znate da ste napravili one prave. 

Naravno, za pripremu baš takvih postoji trik. Prvi trik – dugo miksati jaja i šećer, kako bi se šećer stvarno do kraja rastopio. Drugi trik – dajte im vremena da se na laganoj temperaturi suše sat i pol, a onda još preko noći u pećnici uz otvorena vrata Treći trik – čuvajte ih u nekoj limenoj ili staklenoj posudi i svaki dan konzumirajte u malim, ali slatkim količinama Eto nadam se da sam vas namamila na njih a sada idem pisati recept da ih možete i pripremiti.

… život je sladak,ali ponekad ga treba začiniti.

 

 | Author: Life with cookie foto: Life with cookie

 

Sastojci

  • 250 g sitnog šećera
  • 300 g šećera u prahu
  • 2 žlice (jušne) kukuruznog škroba (gustina)
  • 8 bjelanjaka (M jaja)
  • prstohvat soli

 

Priprema:

  1. U zdjeli promiješajte sitni kristalni šećer,šećer u prahu i gustin.
  2. Bjelanca tucite srednjom brzinom u većoj zdjeli s polovicom količine šećera i soli.
  3. Postepeno dodajte ostatak šećera dok ne dobijete čvrsti,sjajniji snijeg. Od prilike 10 minuta ili dok se više ne osjeti šećer. To će te najlakše provjeriti da uzmete prstohvat bjelanjaka i stisnete među prstima. Ako je on gladak i ne osjeti se šećer spremni ste za sljedeći korak.
  4. Dobivenu smjesu stavite u tuljac za dekoriranje i na papir za pečenje istiskujte puslice. Možete u bilo kojem smjeru, veličinama i oblicima.
  5. Pecite 1 sat i 30 minuta na 140 stupnjeva. Vrata pećnice imajte lagano otvorena prilikom pečenja. Ja stavim drvenu kuhaču sa strane.
  6. Nakon što su se ispekle, ostavite ih u pećnici dok se skroz ne ohlade.
  7. Čuvajte ih u suhoj posudi koju možete zatvoriti.

 

 | Author: Life with cookie foto: Life with cookie

 

Bacite oko i na druge recepte blogerice Life with cookie na njenom blogu, Facebook i Instagram profilu. Ako vas zanima kako možete pripremiti ove slatke paketiće, idealne za dječje rođendane, obavezno kliknite na članak u nastavku. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.