Tu istu rakovicu mojoj su majci pripremali kad je ona bila dijete, služili kao večeru ili su ju već pripremljenu i ohlađenu nosili sa sobom na izlet. Divno je što to jelo možete i ohladiti, a zaista je bolja kada se jede hladna, tek izvađena iz frižidera. Zaista ne znam tko se sjetio tog velebnog naziva budući da rakovica nema nikakve veze s morem i morskim plodovima, a sastoji se od samo četiri sastojka, rajčice, češnjaka, peršina i jaja. I to je sve! Za pripremu vam treba punih 15-ak minuta, nimalo znoja i tek malo maslinovog ulja za bolji okus.
Sastojci za jednu osobu ili dvije sitnije:
2 jaja
1 zrela, srednja rajčica
1 češanj češnjaka
svježi peršin
maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
1. Rajčici ogulite kožu i sitno ju nasjeckajte. Iskosajte češnjak i peršin te izlupajte jaja sa solju i paprom kao za kajganu.
2. Na maslinovo ulje stavite sitno nasjeckanu rajčicu i dinstajte dok ne omekani pa dodajte češnjak i peršin i nastavite dinstati dok rajčica ne izgubi ¾ tekućine.
3. Na rajčicu, češnjak i peršin ulijte jaja i miješajte kao kajganu. Kada je gotovo stavite sve u zdjelu i u hladnjak.
Ovo jelo možete jesti toplo ili hladno. Ja preferiram hladno uz kakvu finu salatu, svježe pecivo ili dobar kruh. Ne zaboravite i čašu vina i svijet će vam se činiti puno boljim mjestom za život!