U receptu su navedeni sastojci za kilogram mesa, no prilagodite to ako radite veću količinu ili ako volite jako začinjeno te želite maksimalno pojačati okus. Također, vrsta začina i trava nije striktna i nije nikakav problem ako nešto dodate ili izostavite.
Ja sam u mesnici uzela carsko meso od kojeg je odstranjena koža i gornji masni dio. Nisam radila s rebrima koja često možete vidjeti u trgovinama, s jako tankim slojem mesa. Mada bi rezultat bio jednako dobar.
Druge recepte naše nove blogerice Sweet 'n' Salty potražite na njenom Instagram profilu!
Potrebno vam je:
- 1 kilogram svinjskih rebara
- 2 češnja češnjaka
- 1 glavica luka
- Svježi đumbir (komad veličine prsta)
- 300 ml kokošjeg temeljca
- 100 ml bijelog vina
- Malo balzamičnog octa
- 4 žlice meda
- 50 ml soya umaka
- Nekoliko zrna crnog papra
- Chili svježi ili sušeni
- Kadulja, majčina dušica, kardamom
Priprema:
- Razrežite rebra, posolite i popaprite.
- Luk narežite na kolute, a đumbir i češnjak na listiće.
- Upalite štednjak, uzmite lim za pečenje i stavite ga na štednjak da se dobro zagrije. Možda vam je malo čudno koristiti lim na štednjaku, no bez brige. Tako će sav okus dobiven prženjem ostati u posudi skupa s mesom.
- Na vruće stavite meso kako bi se vanjska masnoća otopila i pore mesa zatvorile. Na taj način će meso ostati sočno. Kad ste dobro zatvorili meso sa svih strana, u lim dodajte narezan češnjak, đumbir i luk.
- Dodajte topli temeljac, vino, ocat, soya umak, med i začine.
- Prebacite lim za pečenje u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Pecite pola sata i potom okrenite rebra na drugu stranu. Pecite ih pola sata na drugoj strani. Rebra su u ovom trenutku već tamna i ljepljiva, a luk je karameliziran.
- Ako želite jaču karamelizaciju, možete još kratko dovršiti postupak na štednjaku, no to uistinu nije neophodno.
Uživajte i slobodno se opustite i zamastite jer rebarca je puno ugodnije jesti doma nego vani!