Kolumne 13. travnja 2016.

Sirni namaz od Panona salame

Sirni namaz
foto: Darko Kontin
gastro postao gastro.24sata.hr
Hladna plata (naresci, sir, zimnica, kruh) kao predjelo uvijek je dobra ideja i svi će je s veseljem dočekati na stolu. Ali još je bolja ideja sve namirnice s te plate - spojiti u jedno finger food jelo!

Sirni namaz je idealna namirnica za takav finger food!

Osim što samostalno obogaćuje okus svakom jelu može se iskoristiti u raznim kombinacijama s povrćem, salamama/kobasicama i začinima.

Jedina limitaciju mu je kreativnost kuhara. Jedan takav namaz koji sam radio po vlastitom ukusu s Panona salamom možete vidjeti u nastavku. Morate priznati da su mesni namazi najbolja stvar!

Sirni namaz | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

Sastojci:

  • Panona salama 140 g
  • Kiseli krastavci 65 g
  • ABD krem sir 400 g
  • Integralni tost

Recept:

  1. U električnu sjeckalicu stavite krem sir, Panonu narezanu na manje komade (ovisno o jačini sjeckalice možete ih ostaviti i većima) i kisele krastavce.
  2. Prvo usitnite sve namirnice kratkim pulsiranjima, a zatim ih konstantnim sjeckanjem pretvorite u namaz.
  3. Kada je namaz dovoljno usitnjen možete po potrebi dodati začine po želji ako ih uopće treba dodati, ili povećati količinu neke od namirnica i tako regulirati konačni okus.
  4. Tost kruh kalupima za kolače izdubite, a dobivene oblike spojite sa sirnim namazom.
  5. Poklopce kanapeića možete dodatno izdubiti manjim kalupom i posebnim oblikom, te isto napraviti s tankim kriškama Panone, te ih na kraju spojiti u jedan komad i tako poslužiti.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.