Kolumne 25. kolovoza 2019.

Slatko, kiselo, kremasto: Panna cotta s breskvama

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Svega 30-ak min vam treba za ovu panna cottu, a i sastojci vas vjerojatno čekaju u hladnjaku

Dugo mi želju za slatkim nije utažilo nešto ovako fino. Kombinacija savršena. Taman slatko, zeru kiselkasto, tako kremasto... Ma odlično! Sad napravite, svega 30-ak min vam treba, a i sastojci vas vjerojatno čekaju u hladnjaku. I sutra poslije radnog dana, čeka vas poštena nagrada! Zaslužili ste... 😉❤️ 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.  

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

 

Možda vas zanima... Odlična torta s borovnicama i bijelom čokoladom Kolumne

 

Panna cotta s breskvama

Sastojci: 

  • 4 breskve ili nektarine
  • 2 žlice meda
  • Prstohvat majčine dušice
  • Pola žličice gustina 
  • 3 lista želatine ili pola vrećice
  • Hladna voda
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 250 ml mlijeka 
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 50 g šećera 

 

Možda vas zanima... Domaći sladoled od šljiva - super brzo slatko osvježenje Kolumne

 

Priprema:

  1. Prvo skuhajte pire od besaka. Breskve ogulite i narežite na sitne komade. Dodajte 2 žlice meda, prstohvat majčine dušice i kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju. Dodajte pola žlice gustina i promiješajte. Breskve izblendajte u multipraktiku ili štapnim mikserom, pa ih pustite da se ohlade. 
  2. Želatinu potopite u vodi i pustite da omekša (ili nabubri, ako koristite mljevenu). 
  3. Mlijeko, vrhnje za šlag, šećer, med, ekstrakt vanilije i vanilin šećer stavite u posudu, pa na laganu vatru. Kuhate miješajući dok smjesa ne provrije a onda maknite s vatre i umiješajte želatinu dok se ne otopi. 
  4. Sipajte u čaše, zdjelice, tanjuriće za posluživanje - par žličica pirea, pa uspite panna cottu.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.