Dugo mi želju za slatkim nije utažilo nešto ovako fino. Kombinacija savršena. Taman slatko, zeru kiselkasto, tako kremasto... Ma odlično! Sad napravite, svega 30-ak min vam treba, a i sastojci vas vjerojatno čekaju u hladnjaku. I sutra poslije radnog dana, čeka vas poštena nagrada! Zaslužili ste... 😉❤️
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Panna cotta s breskvama
Sastojci:
- 4 breskve ili nektarine
- 2 žlice meda
- Prstohvat majčine dušice
- Pola žličice gustina
- 3 lista želatine ili pola vrećice
- Hladna voda
- 250 ml vrhnja za šlag
- 250 ml mlijeka
- 1 žlica meda
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 50 g šećera
Priprema:
- Prvo skuhajte pire od besaka. Breskve ogulite i narežite na sitne komade. Dodajte 2 žlice meda, prstohvat majčine dušice i kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju. Dodajte pola žlice gustina i promiješajte. Breskve izblendajte u multipraktiku ili štapnim mikserom, pa ih pustite da se ohlade.
- Želatinu potopite u vodi i pustite da omekša (ili nabubri, ako koristite mljevenu).
- Mlijeko, vrhnje za šlag, šećer, med, ekstrakt vanilije i vanilin šećer stavite u posudu, pa na laganu vatru. Kuhate miješajući dok smjesa ne provrije a onda maknite s vatre i umiješajte želatinu dok se ne otopi.
- Sipajte u čaše, zdjelice, tanjuriće za posluživanje - par žličica pirea, pa uspite panna cottu.
U slast!