Obožavaš čokoladnu tortu, ali ti se ne provodi cijelo popodne u kuhinji kako bi ju pripremili? Bez brige, Nevena Josipović s bloga "Mama drama" ima recept za svršeno sočnu čokoladnu tortu koja je spremna u trenu. Ne moramo cijeli dan miješati kremu na pari ili peći zahtjevne biskvite kako bi uživali u najboljoj čokoladnoj torti.
Savršena čokoladna torta spremna u trenu
Dolaskom ovih lijepih sunčanih dana nikome se ne zadržava u kuhinji po cijele dane. Upravo zato je Nevena odlučila napraviti brzu, a tako kremasto savršenu čokoladnu tortu za koju će ti trebati svega 30 minuta vremena. Lagani biskvit, prozračna krema i kokos za kraj, sve to ima ova savršeno sočna čokoladna torta idealna za tople dane.
Odlična čokoladna torta za svaku priliku
Ovaj recept za jednostavnu čokoladnu tortu poslužit će kao inspiracija za sve proljetne i ljetne zabave te druženja. Možeš čokoladnu tortu poslužiti kao zvijezdu večere ili ju upotpuniti kuglicom sladoleda ili možda preljevom od sezonskog voća. Kokos kojim je Nevena posipala ovu savršenu čokoladnu tortu daje joj i tropski "štih" koji možeš još više naglasiti s kojim komadićem ananasa ili manga. Što god dodaš, sigurni smo da će ova sočna čokoladna torta oduševiti svakog gosta.
Sočna čokoladna torta recept by Mama drama
Sastojci:
Biskvit
- 3 jaja
- 3 žlice šećera
- 2 ravne žlice glatkog brašna
- pola praška za pecivo
- 3 žlice kakaa
- 4 žlice mlijeka
Krema
- 50 dag mascarpone sira
- 5 dcl slatkog vrhnja
- 20 dag tamne čokolade
- 10 dag šećera u prahu
Priprema:
Biskvit
- Za početak napravi biskvit, tako što ćeš bjelanjke miksati u snijeg te im postepeno dodati šećer. Zatim dodaj žumanjke, izmiksaj te dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo.
- Za kraj dodaj kakao i pjenjačom sjedini sastojke.
- Smjesu izlij u kalup za torte promjera 26 cm, obložen papirom za pečenje.
- Stavi peći u zagrijanu pećnicu na 170°C, 10-ak minuta.
- Kada je biskvit pečen izvadi ga iz kalupa, prelij s 4 žlice mlijeka i pusti da se ohladi.
Krema
- Od 5 dcl slatkog vrhnja izdvoji 2 i stavi na vatru da zavrije. Zatim prelij po čokoladi i miješaj dok se čokolada ne rastopi i dok ne dobiješ sjajnu i glatku teksturu. Pusti da se prohladi.
- Ostatak slatkog vrhnja izmiksaj u šlag te dodaj mascarpone sir i šećer. Dobro izmiksaj i dodaj otopljenu čokoladu. Sjedini sve sastojke.
- Biskvit stavi na stalak za tortu, obavezno stavi obruč od kalupa i acetatnu foliju da ti se krema ne zalijepi za obruč. Zatim dodaj kremu i dobro ju poravnaj. Za kraj posipaj kokosom. Stavi u hladnjak na par sati i posluži.
U slast!
Još domaćih recepata s okusom tradicije pronađi na Neveninom blogu "Mama drama".