Kolumne 13. srpnja 2022.

Sočna čokoladna torta koja osvaja svakim zalogajem

Sočna čokoladna torta koja se topi u ustima foto: Nevena Josipović
gastro postao gastro.24sata.hr
Bržu, sočniju i savršeniju čokoladnu tortu od ove sigurno nećeš pronaći

Obožavaš čokoladnu tortu, ali ti se ne provodi cijelo popodne u kuhinji kako bi ju pripremili? Bez brige, Nevena Josipović s bloga "Mama drama" ima recept za svršeno sočnu čokoladnu tortu koja je spremna u trenu. Ne moramo cijeli dan miješati kremu na pari ili peći zahtjevne biskvite kako bi uživali u najboljoj čokoladnoj torti. 

Savršena čokoladna torta spremna u trenu

Dolaskom ovih lijepih sunčanih dana nikome se ne zadržava u kuhinji po cijele dane. Upravo zato je Nevena odlučila napraviti brzu, a tako kremasto savršenu čokoladnu tortu za koju će ti trebati svega 30 minuta vremena. Lagani biskvit, prozračna krema i kokos za kraj, sve to ima ova savršeno sočna čokoladna torta idealna za tople dane. 

 | Author: Nevena Josipović Odlična čokoladna torta za svaku priliku foto: Nevena Josipović

Odlična čokoladna torta za svaku priliku

Ovaj recept za jednostavnu čokoladnu tortu poslužit će kao inspiracija za sve proljetne i ljetne zabave te druženja. Možeš čokoladnu tortu poslužiti kao zvijezdu večere ili ju upotpuniti kuglicom sladoleda ili možda preljevom od sezonskog voća. Kokos kojim je Nevena posipala ovu savršenu čokoladnu tortu daje joj i tropski "štih" koji možeš još više naglasiti s kojim komadićem ananasa ili manga. Što god dodaš, sigurni smo da će ova sočna čokoladna torta oduševiti svakog gosta.

Sočna čokoladna torta recept by Mama drama

Sastojci:

Biskvit

  • 3 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 2 ravne žlice glatkog brašna
  • pola praška za pecivo
  • 3 žlice kakaa
  • 4 žlice mlijeka

Krema

  • 50 dag mascarpone sira
  • 5 dcl slatkog vrhnja
  • 20 dag tamne čokolade
  • 10 dag šećera u prahu

Priprema:

Biskvit

  1. Za početak napravi biskvit, tako što ćeš bjelanjke miksati u snijeg te im postepeno dodati šećer. Zatim dodaj žumanjke, izmiksaj te dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo.
  2. Za kraj dodaj kakao i pjenjačom sjedini sastojke.
  3. Smjesu izlij u kalup za torte promjera 26 cm, obložen papirom za pečenje.
  4. Stavi peći u zagrijanu pećnicu na 170°C, 10-ak minuta.
  5. Kada je biskvit pečen izvadi ga iz kalupa, prelij s 4 žlice mlijeka i pusti da se ohladi.

Krema

  1. Od 5 dcl slatkog vrhnja izdvoji 2 i stavi na vatru da zavrije. Zatim prelij po čokoladi i miješaj dok se čokolada ne rastopi i dok ne dobiješ sjajnu i glatku teksturu. Pusti da se prohladi.
  2. Ostatak slatkog vrhnja izmiksaj u šlag te dodaj mascarpone sir i šećer. Dobro izmiksaj i dodaj otopljenu čokoladu. Sjedini sve sastojke.
  3. Biskvit stavi na stalak za tortu, obavezno stavi obruč od kalupa i acetatnu foliju da ti se krema ne zalijepi za obruč. Zatim dodaj kremu i dobro ju poravnaj. Za kraj posipaj kokosom. Stavi u hladnjak na par sati i posluži. 

U slast!

 | Author: Nevena Josipović Odlična čokoladna torta za svaku priliku foto: Nevena Josipović

Još domaćih recepata s okusom tradicije pronađi na Neveninom blogu "Mama drama". 

Ledeni vjetar s jagodama Možda vas zanima... Ledeni vjetar s jagodama pravi je slatki spektakl! Recepti savijača od višanja, griza i pudinga Možda vas zanima... Jednostavna savijača od višanja, griza i pudinga Kolumne Pogačice sa sirom Možda vas zanima... Pogačice sa sirom zaista brzo nestaju s tanjura Kolumne
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:32 14. Srpanj 2022.

    Njam