Meso koje mi je među dražima s grilla je svinjska vratina, čvarke obožavam, a svinjska mast je redovna u mojoj kuhinji jer se radi o prirodnoj masnoći koja nije štetna u umjerenom korištenju i daje divnu aromu jelima. Inspirirana tim namirnicama, osmislila sam jednostavne, brze i super fine zalogaje koji će dobro poslužiti za feštu uz roštilj, a mogu biti i samostalni snack svaki za sebe u raznim kombinacijama.
Pogačice od čvaraka s grilla:
- 500 g brašna
- 150 g čvaraka iz asortimana Okusi zavičaja
- 100 g svinjske masti iz asortimana Okusi zavičaja
- 1 prašak za pecivo
- 300 g kremastog jogurta
- 80 g vode
- 15 g soli
- 5 g papra
- 1 jaje
Priprema pogačica:
- Čvarke nasjeckajte na komadiće. Pomiješajte suhe sastojke i dodajte mokre, uključujući svinjsku mast te zamijesite glatko tijesto.
- Razvaljajte na maksimalno 1 cm debljine, izrezujte krugove promjera po želji.
- Pecite na grill ploči na slabijoj vatri s obje strane ili na rešetku položite deblji sloj aluminijske folije. Pri pečenju pokrijte pogačice komadom alu folije. Možete ih peći i kao deblje mini tortilje ili u formi koja vam odgovara.
Dip od kravlje skute s pancetom:
- 200 g skute
- 200 g vrhnja
- Korica ½ manjeg BIO limuna
- 2 sitno sjeckana mlada luka
- Sol, papar
- 100 g pancete
Priprema dipa:
- Pancetu popržite s obje strane na grillu da se dobro zapeče, odložite je na papirnati ručnik da se ocijedi.
- Ostale sastojke pomiješajte i dodajte soli i papra po želji. Rasporedite u širu zdjelu i po površini pospite sitno sjeckanom prženom pancetom i zelenim dijelom mladog luka.
Ostalo:
- Grill & Chill marinirana vratina
- Salata po izboru
Budući da je vratina iz Grill&Chill asortimana već marinirana, samo je trebate dobro zapeći s obje strane i brzo poslužiti. Nemojte zaboraviti na salatu!