I ispali su baš takvi, brzi, jednostavni i prefini. Spoj mekog i sočnog biskvita s malinama oduševit će vas, a mi to zaslužujemo.
Drage moje, sretan nam dan žena!
Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.
Sastojci za 14 muffina:
- 250 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 140 g šećera
- 120 ml mlijeka
- 130 g maslaca
- +150 g smrznutih malina + malo brašna
Posip za muffine:
- 70 g smeđeg šećera
- 50 g oštrog brašna
- 60 g hladnog naribanog maslaca
Postupak pripreme:
- Prije svega pripremite košarice za muffine i stavite ih u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Krenite s pripremom smjese. Mlijeko i maslac stavite na vatru tek toliko da se maslac otopi.
- U zdjelu stavite jaja i šećer i miksajte dok jaja ne postanu pjenasta.
- U pjenasta jaja dodajte mlijeko s otopljenim maslacem, prstohvat soli, brašno i prašak za pecivo, pa sve skupa promiješajte sa pjenjačom tako da se sastojci povežu(ne mikserom).
- Dobivenom smjesom punite košarice muffina.
- Na muffine stavite smrznute maline koje ste prije toga malo uvaljali u brašno, te preko malina stavite posip.
- Za posip sve navedene sastojke stavite u zdjelu i sjedinite ih tako da izgleda nalik krušnim mrvicama.
- Muffine pecite na 180 stupnjeva, 25/30 minuta ili dok vrh muffina ne dobije lijepo zlatnu boju.