Kolumne 06. prosinca 2016.

Sve hrvatske pivovare 17: Međimurski Lepi Dečki, Čakovec

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
U serijalu Sve hrvatske pivovare, točno smo negdje na polovini. Uživajte u informacijama o najmlađoj i najsjevernijoj hrvatskoj pivovari!

Ime pivovare: Pivovara Međimurski Lepi Dečki / Lepi Dečki Brewery
Sjedište: Čakovec, Novakova 38
Mjesto kuhanja: Gypsy kuhanje (uskoro vlastiti pogon)
Vrsta: Craft
Vlasnik: Aggero d.o.o. nezavisna, neafilirana pivovara sa sjedištem u Čakovcu i postrojenjem koje se montira u prvom kvartalu 2017.
Godina osnutka: 2016.
Broj zaposlenih: 4
Godišnja proizvodnja u litrama: 30 000L, projekcija za 2017 170.000L
Brewmaster: (uskoro ćemo to podijeliti s javnošću)
Nit vodilja/slogan: Međimurski lepi dečki, vu širokaj gačaj....
Ambalaža: bačva 30l/50l, boca 0.5l
Gdje se može kupiti/popiti: Stari Hrast Čakovec je brewpub gdje uvijek možete dobiti svježe Međimursko točeno i u boci. Prodaje se već u 20 lokala diljem Međimurja, u Medonji i Medinoj Škrinji u Varaždinu, a prve boce već se prodaju i u Zagrebu, Zaboku, Koprivnici i Ludbregu...
Web: www.ldbrewery.net (uskoro)
Facebook: https://www.facebook.com/LDBrewery/

 | Author: Promo foto: Promo

Brandovi:

Vrsta: Međimursko vienna lager, ovo je naš prvi lager, stabilnog je okusa, dozrio kvalitetno i time je došao do izražaja njegov pun okus. Slatkasto gorke arome, tamnije boje
Alc. Vol.: 4.8.%, 28 IBU

Vrsta: Kaj-El american pale ale, izraženih citrusa i niže gorčine, grejpastog okusa.
Alc. Vol.: 5.2%, 34 IBU

 | Author: Promo foto: Promo

Mala povijest pivovare:

Međimurski Lepi Dečki sigurno nije ime koje na prvu povezujete s pivovarom. No da krenemo redom, pivovara je nastala kao logični slijed na tri uspješna festivala craft pive „Beerfest Sjever“ nakon gotovo godinu dana od prve ideje, ideja je postala stvarnost. A kako smo svi ipak lokalpatrioti, volimo narodnu, međimursku pjesmu, tako je i ime došlo iz nje.

„Međimurski lepi dečki vu širokaj gačaj, črne čizme, svetle šare, to im dobro paše...“ ide pjesma, a tragove stihova, kao i lepog dečka, možete naći i na etiketi Međimurskog piva. Pivo se zasad kuha u jednoj obližnjoj pivovari, no pogon bi trebao biti spreman u Starom Hrastu najkasnije do kraja prvog kvartala 2017. godine

 | Author: Promo foto: Promo

Zanimljivosti:

Pa ima ih, tepamo si da smo superheroji među pivima, s lagerom „Međimursko“ to svakako jesmo, jer time dajemo odu malom međimurskom čovjeku, radniku, koji se trudi, radi, a na kraju dana počasti vrhunskim craft lagerom.

Kaj-El je već jedna druga priča, tu smo došli do najjačeg, najlepšeg našeg dečka, sina Kriptona. Dok dojde na pivu, zovemo ga malo drugač, a to je „Kaj-El“. Sin „Jor-Ela“ stiže često, a jak je i fajni je kak treba i biti. Obleče si lajbeka i tak mu je prav tu. I kak bi rekel Pajo Kanižaj – i onda neš pil?

Osoba za kontakt: Krešimir Biškup / Danijel Radek
Kontakt mail/telefon: lepi.decki@aggero.net / kresimir.biskup@aggero.net / danijel.radek@aggero.net, 095 902 6714 / Krešo

Ako ste slučajno propustili neku od 16 dosadašnjih priča o pivovarama - pročitajte na ovim linkovima:

1. Bošnjak, Sičice
2. Daruvar
3. Varionica
4. Zagrebačka
5. Carlsberg Croatia
6. Vunetovo, Hvar
7. Bura Brew, Poreč
8. Pulfer, Zagreb
9. Zmajska pivovara, Zagreb
10. Varoška pivovara, Zadar
11. Medvedgrad, Zagreb 
12. Heineken Hrvatska, Karlovac
13. Križevačka pivovara
1
4. LAB Split
15. Bujska pivovara
16. The Garden, Zagreb

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • eurotomekk 13:59 06. Prosinac 2016.

    Nisu "črne čizme, svetle šare", nego "črne čižme, svetle sare". I na standardnom hrvatakom se to zove sara http://hjp.znanje.hr/index.php?show=search_by_id&id=dlduWRM%3D&keyword=sara Inače, zanimljiva pivovara... S obzirom na gustoću naseljenosti Međimurja i izražen lokalpatriotizam, čini mi se da ima dosta potencijala.