Kolumne 21. travnja 2019.

Uskršnja poslastica: Bijela čokolada i malina u genijalnom desertu u čaši

foto: Nešto slatko by Katarina
gastro postao gastro.24sata.hr
Zašto bi svaki kolač za Uskrs trebao biti tradicionalni? Desert u čaši je zasigurno jedan od recepata koji će se naći na mom uskršnjem stolu.

Ovog puta sam se odlučila za bijelu čokoladu i malinu. Ma znate li vi kako je ovo dobro! Kremasta, a ujedno i pjenasta bijela čokolada koja se tako dobro slaže sa kiselkastom malinom. Svakako probajte!

 

Možda vas zanima... Torta od jagoda i čokolade - jednostavna, fina i lagana Kolumne

 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.

 

Možda vas zanima... Prutići od kokosa i čokolade - sve što ti danas treba! Kolumne

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina


Za mousse od bijele čokolade trebat će vam:

  • 500g bijele čokolade
  • 700ml vrhnja za šlag
  • 6 listića želatine

Postupak pripreme:

  1. Prije svega želatinu namočite u hladu vodu da nabubri. U 200ml vrhnja za šlag stavte sitno lomljenu čokoladu i otopite je na pari. Preostalih 500 ml vrhnja za šlag izmiksajte čvrsto. U već sada rastopljenu čokoladu dodajte nabubrenu želatinu i promješajte da se otopi.
  2. Smjesu od čokolade i želatine lagano sipajte u izmiksani šlag, te sve sjednitite.
  3. Dobiveni mousse stavite u slastičarsku vrećicu i punite čašice.
  4. Red moussea, red preljeva od malina i tako do vrha čašice.
  5. Desert ostavite u hladnjaku najmanje 2h prije posluživanja.

Za preljev od maline trebat će vam:

  • 300g zamrznutih malina
  • 250ml vode
  • 3 vanilin šećera
  • 4 žlice šećera (ili po želji)
  • 1 vrećica mljevene želatine

Postupak pripreme:

  1. Prije svega želatinu napravite prema uputi na vrećici.
  2. Maline, vodu i šećere promješajte i stavite na vatru da se otope.
  3. Prije vrenja maline izblendajte (ili ih smrvite vilicom, ako želite imati veće komadiće), pa u njih dodajte želatinu.
  4. Maline vratite na vatru kako bi se želatina otopila.
  5. Kada se preljev od malina ohladi, spreman je za serviranje u čašice.

Dobar tek!

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.