Ovog puta sam se odlučila za bijelu čokoladu i malinu. Ma znate li vi kako je ovo dobro! Kremasta, a ujedno i pjenasta bijela čokolada koja se tako dobro slaže sa kiselkastom malinom. Svakako probajte!
Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.
Za mousse od bijele čokolade trebat će vam:
- 500g bijele čokolade
- 700ml vrhnja za šlag
- 6 listića želatine
Postupak pripreme:
- Prije svega želatinu namočite u hladu vodu da nabubri. U 200ml vrhnja za šlag stavte sitno lomljenu čokoladu i otopite je na pari. Preostalih 500 ml vrhnja za šlag izmiksajte čvrsto. U već sada rastopljenu čokoladu dodajte nabubrenu želatinu i promješajte da se otopi.
- Smjesu od čokolade i želatine lagano sipajte u izmiksani šlag, te sve sjednitite.
- Dobiveni mousse stavite u slastičarsku vrećicu i punite čašice.
- Red moussea, red preljeva od malina i tako do vrha čašice.
- Desert ostavite u hladnjaku najmanje 2h prije posluživanja.
Za preljev od maline trebat će vam:
- 300g zamrznutih malina
- 250ml vode
- 3 vanilin šećera
- 4 žlice šećera (ili po želji)
- 1 vrećica mljevene želatine
Postupak pripreme:
- Prije svega želatinu napravite prema uputi na vrećici.
- Maline, vodu i šećere promješajte i stavite na vatru da se otope.
- Prije vrenja maline izblendajte (ili ih smrvite vilicom, ako želite imati veće komadiće), pa u njih dodajte želatinu.
- Maline vratite na vatru kako bi se želatina otopila.
- Kada se preljev od malina ohladi, spreman je za serviranje u čašice.
Dobar tek!