Kolumne 25. travnja 2016.

Za slađe dane: Kruh od banane!

Banana kruh
foto: Anastazija Makjanić
gastro postao gastro.24sata.hr
Banana bread je idealan recept za sve početnike u kuhanju. Vrlo ga je jednostavno napraviti, a toliko ukusan i sočan!

Banana kruh zasigurno će oduševiti sve vaše ukućane zato vam savjetujem da obavezno poduplate porciju!

SASTOJCI :

  • 280 grama brašna
  • 100 grama smeđeg šećera
  • 1 žlica meda
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 zrele banane
  • 1 grčki jogurt
  • 2 jaja
  • pola šalice ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica cimeta
  • 4 žlice nutelle
  • šaka badema ili lješnjaka
Banana kruh | Author: Anastazija Makjanić foto: Anastazija Makjanić

POSTUPAK:

Pećnicu zagrijte na 170º, a kalup za kruh obložite papirom za pečenje.

  1. U jednoj posudi pomješajte suhe sastojke, a u drugoj banane zdrobite u pire pa dodajte grčki jogurt, jaja i ulje.
  2. U posudu sa bananama, jogurtom, jajima i uljem u nekoliko navrata dodajite suhe sastojke i mješajte sa špatulom dok se cijela smjesa ne sjedini.
  3. Nutellu zagrijte da malo omekša (na pari ili u mikrovalnoj). Ulijte polovicu smjese u kalup pa prošarajte sa dvije žlice rastopljene nutelle.
  4. Dodajte ostatak smjese i ostatak nutelle pa opet prošarajte.
  5. Pecite 60 - 70 minuta (provjerite čačkalicom) i odmah uživajte u slatkom kruhu!

Anastaziju možete pratiti na njenom blogu i Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.