Sjećam se te epizode na @24kitchenhr i prekrasne @lorrainepascale. Zaskulala sam rukave i za pauzu između učenja si napravila ovaj kolačić. Ajme, koliko sam bila ponosna. Miiislim da sam tada i počela više kuhati, manje učiti pa sam i završila kako sam završila. Roditelje sam ubijala s tim kolačem do te faze da je tata jednom rekao: "opet taj kruh."
Nego, ne bi bilo fer da ju nisam napravila i okačila i u ovom svijetu Pragache.
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Sastojci:
- 250 ml suncokretovog ulja
- 250 g šećera
- 100 ml mlijeka
- 4 jaja (M)
- 300 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 25 g kakaa
- 1 naranča
Priprema:
- Pećnicu upalite na 160 stupnjeva s ventilacijom (180 stupnjeva bez ventilacije). Kalup za torte (moj je 26 cm) namastite s malo ulja.
- U jednoj posudi sjedinite ulje, mlijeko, šećer i jaja. Pjenjačom, ručno to napravite. To vam je cca 800 g smjese (ja sam dobila 780 g), koju podijelite na 2 dijela.
- U jedan dodajte 175 g brašna, pola praška za pecivo i vaniliju, pa dobro promiješajte pjenjačom.
- U drugu dodajte 125 g brašna, kakao i koru jedne naranče i sjedinite.
- Na sred peha stavite bijelu smjesu, pa na sred te bijele crnu i ponavljajte postupak dok ne potrošite obje smjese. Ja sipam onim mjernim cupovima (1/4 cup), ali poslužit će svaka veća žlica ili one male žlice za umak.
- Pecite 35 minuta, pa kad je gotovo, pustite da se skroz ohladi.