Kolumne 07. prosinca 2019.

Odličan zebra kolač Lorraine Pascale

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Eh da... Ovaj kolač je prije par godina žario i palio Internet.

Sjećam se te epizode na @24kitchenhr i prekrasne @lorrainepascale. Zaskulala sam rukave i za pauzu između učenja si napravila ovaj kolačić. Ajme, koliko sam bila ponosna. Miiislim da sam tada i počela više kuhati, manje učiti pa sam i završila kako sam završila. Roditelje sam ubijala s tim kolačem do te faze da je tata jednom rekao: "opet taj kruh."

Nego, ne bi bilo fer da ju nisam napravila i okačila i u ovom svijetu Pragache.

 

Možda vas zanima... Kokos roščići - jednostavna i mirisna blagdanska poslastica Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Sastojci:

  • 250 ml suncokretovog ulja
  • 250 g šećera
  • 100 ml mlijeka
  • 4 jaja (M)
  • 300 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 25 g kakaa
  • 1 naranča

 

Možda vas zanima... Brzinski tart s bademima i jabukama Kolumne

 

Priprema:

  1. Pećnicu upalite na 160 stupnjeva s ventilacijom (180 stupnjeva bez ventilacije). Kalup za torte (moj je 26 cm) namastite s malo ulja.
  2. U jednoj posudi sjedinite ulje, mlijeko, šećer i jaja. Pjenjačom, ručno to napravite. To vam je cca 800 g smjese (ja sam dobila 780 g), koju podijelite na 2 dijela.
  3. U jedan dodajte 175 g brašna, pola praška za pecivo i vaniliju, pa dobro promiješajte pjenjačom.
  4. U drugu dodajte 125 g brašna, kakao i koru jedne naranče i sjedinite.
  5. Na sred peha stavite bijelu smjesu, pa na sred te bijele crnu i ponavljajte postupak dok ne potrošite obje smjese. Ja sipam onim mjernim cupovima (1/4 cup), ali poslužit će svaka veća žlica ili one male žlice za umak.
  6. Pecite 35 minuta, pa kad je gotovo, pustite da se skroz ohladi.

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.