Tijekom pet vikenda, od 4. lipnja do 10. srpnja (preskačemo blagdanski vikend krajem lipnja), u Kuhaoni će se kuhati, pirjati, pržiti, valjati i mijesiti više od 50 jela inspiriranih mediteranskom kuhinjom.
Ovaj kulinarski tečaj namijenjen je svima koji žele naučiti kako pripremiti brza i proračunski prihvatljiva jela, a istovremeno se žele hraniti zdravo. Osnova jelovnika koji će polaznici pripremati na Kuhaona tečaju je mediternska kuhinja, jedna od zdravstveno najprihvatljivijih oblika prehrane. Maneštre i juhe, mesa u umaku i domaća tjestenina, pogače i pite, kombiniranje tjestenine s umacima, riblja jela, pečenja i pržena jela - za svakoga će se naći ponešto.
Detaljan raspored tečaja pogledajte na našoj web stranici.
Voditeljica Kuhaona tečaja Damira Skansi, po profesiji novinar, po vokaciji kulinarski zaljubljenik, odbrala je jela koja će polaznici zavoljeti na prvi zalogaj i rado ih reprizirati u svojoj kuhinji. Neke od osnovnih načela u kuhinji, Damira je naučila od svog oca, profesionalnog kuhara. Putovanjima i životom, većim dijelom u mediteranskim zemljama, pridodala je svojim dalmatinskim korijenima izvrsnu kulinarsku nadogradnju. Svoja iskustva i jela s obiteljskog stola pretočila je i u knjigu "Kuhajmo brzo i zdravo".
Kuhaona je gastro-edukacijski centar u središtu Zagreba na adresi Opatovina 13, u neposrednoj blizini tržnice Dolac, na kojem se sjedinjuju fantastični mirisi, okusi i slike hrane, stječu znanja, razvijaju kulinarske vještine i oslobađa prikriveni kulinarski talent. Mjesečne tematske kulinarske i slastičarske radionice, radionice fotografije hrane, kao i radionice za turiste – posjetitelje Zagreba te kulinarski teambulidinzi tvrtki samo su neki od specijaliteta Kuhaona ponude.