gastro postao
                                             
                                        
                                    Lagan, brz i zdrav ručak spremljen na neodoljivo ukusan način. 
                                
                                
                                    
                                
                                Narančaste su, privlačne boje, mekani su i zdraviji od tjestenine koja se priprema na sličan način. Baš poput njoka od krumpira, i ovi su njoki neodoljivo ukusni, ali će vam oduzeti puno manje vremena. Pripremite ih u jednostavnom umaku od kadulje, maslaca i parmezana kako bi do izražaja došao i njihov okus pa uživajte u divnim, nježnim okusima.
Potrebno vam je:
- 2 šalice naribane mrkve
- 2 jaja
- 2 žlice parmezana
- 1 ½ šalica brašna
- 8 žlica maslaca
- 3 režnja češnjaka
- Kadulja
- Sol, papar
Priprema:
- Mrkve stavite kuhati u lonac i pustite da zavriju.
- Kuhajte oko 15 do 20 minuta dok lagano ne omekšaju.
- Prebacite ih u posudu i pretvorite u kremasti pire.
- Dodajte žumanjke, sol i parmezan.
- Dodajte brašno, povežite i umijesite tijesto.
- Lagano pobrašnite podlogu pa dio tijesta zarolajte u valjak.
- Režite dva centimentra duguljaste njoke.
- Zagrijte vodu u velikoj posudi i kuhajte njoke oko 3 do 4 minute, dok ne isplivaju na površinu.
- Za to vrijeme na tavi otopite maslac i pustite da lagano posmeđi.
- Dodajte češnjak i kadulju pa kuhajte minutu, dvije.
- Dodajte njoke i kuhajte dok se sav umak ne uhvati za njoke.
- Na kraju pospite parmezanom, soli i paprom.
Dobar tek!
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
    