04. listopada 2016.

Lagano, ukusno i zdravo: Njoki od mrkve u umaku od kadulje

njoki od mrkve
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagan, brz i zdrav ručak spremljen na neodoljivo ukusan način.

Narančaste su, privlačne boje, mekani su i zdraviji od tjestenine koja se priprema na sličan način. Baš poput njoka od krumpira, i ovi su njoki neodoljivo ukusni, ali će vam oduzeti puno manje vremena. Pripremite ih u jednostavnom umaku od kadulje, maslaca i parmezana kako bi do izražaja došao i njihov okus pa uživajte u divnim, nježnim okusima.

Potrebno vam je:

  • 2 šalice naribane mrkve
  • 2 jaja
  • 2 žlice parmezana
  • 1 ½ šalica brašna
  • 8 žlica maslaca
  • 3 režnja češnjaka
  • Kadulja
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Mrkve stavite kuhati u lonac i pustite da zavriju.
  2. Kuhajte oko 15 do 20 minuta dok lagano ne omekšaju.
  3. Prebacite ih u posudu i pretvorite u kremasti pire.
  4. Dodajte žumanjke, sol i parmezan.
  5. Dodajte brašno, povežite i umijesite tijesto.
  6. Lagano pobrašnite podlogu pa dio tijesta zarolajte u valjak.
  7. Režite dva centimentra duguljaste njoke.
  8. Zagrijte vodu u velikoj posudi i kuhajte njoke oko 3 do 4 minute, dok ne isplivaju na površinu.
  9. Za to vrijeme na tavi otopite maslac i pustite da lagano posmeđi.
  10. Dodajte češnjak i kadulju pa kuhajte minutu, dvije.
  11. Dodajte njoke i kuhajte dok se sav umak ne uhvati za njoke.
  12. Na kraju pospite parmezanom, soli i paprom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.