Svi oni koji čuvaju stare bakine bilježnice i požutjele papiriće s receptima ili kuharice pune bilješki, uživat će u novom HTV-ovom gastro-putopisnom serijalu "Apetitlih" koji računa na slasnu nostalgiju. Premijera serijala je u nedjelju, 23. studenoga u 16:50 na Prvom programu HTV-a, a 6 epizoda emitirat će se svake sljedeće nedjelje u istom terminu.
"Apetitlih"
"Apetitlih"
Vlakom kroz Austro-Ugarsku – i kroz okuse koji su oblikovali naš kraj
Zvijezde serijala "Apetitlih" su mlada zagrebačka glumica Vini Jurčić i mladi riječki pastry chef i bivši natjecatelj MasterChefa Leo Jurešić koji putuju starim željezničkim rutama Austro-Ugarske Monarhije. Dvojac istražuje kako su poznata jela – od štrudle i kaiserschmarrna, preko bečkog odreska i doboš torte pa sve do paprikaša – preživjela stoljeća, mijenjala se, prilagođavala, ali uvijek zadržala duh tradicije.
Na svome slasnom putovanju kroz gastronomsku prošlost Vini i Leo razgovaraju s kuharima, povjesničarima i lokalnim stanovnicima, otkrivajući kulturne, povijesne i osobne priče koje stoje iza svakog tanjura.
Kadrovi za uživanje – i recepti koji oživljavaju povijest
Serijal se vizualno oslanja na kombinaciju autentičnih snimaka vožnje vlakom, dron kadrova, arhivskih fotografija i razigranih kolažnih animacija. Gledateljima se tako pruža uvid u pripremu jela gotovo kao da stoje pokraj Vini i Lea u kuhinji.
Naracija Vini Jurčić i kulinarski žar Lea Jurešića daju serijalu toplinu i dozu humora, dok animirani isječci iz starih kuharica pretvaraju povijesne recepte u inspiraciju koju lako možete isprobati kod kuće.
"Apetitlih"
"Apetitlih"
"Apetitlih"
Tko stoji iza serije?
Režiju i scenarij potpisuje Goran Ribarić, a produkciju Filip Trezner i Kim Kukuruzović iz kuće Izvan fokusa. Rezultat je serijal koji nije samo još jedan gastro format, nego emotivno i kulturno putovanje kroz bogato kulinarsko nasljeđe Austro-Ugarske.
Nedjelja je rezervirana za "Apetitlih" - svake nedjelje u 16:50 na Prvom programu HTV-a čeka nas nova epizoda, nova destinacija i novo jelo koje skriva svoju priču.