Najave 09. lipnja 2023.

Azijske specijalitete kuhat će i omiljeni Melkior Bašić

Bite of Fun by Melkior - ASIAN TAPAS BAR
Bite of Fun by Melkior - ASIAN TAPAS BAR foto: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR
gastro postao gastro.24sata.hr
Od 15. do 25. lipnja na zagrebačkom Strossmayerovom trgu održava se prvo izdanje Asian Street Food Festivala, koji donosi bogatu ponudu azijskih street food jela, odličnih koktela koji će se s njima upariti, ali i dobru zabavu, edukativne radionice...

U četvrtak 15. lipnja na Strossmayerovom trgu u središtu Zagreba počinje prvi Asian Street Food Festival. Posjetitelje će dočekati 11 kućica: Jellyfish in Space, Sushi & Poke by Soho, Thai Thai, Purple Monkey, Asian Burgers by Mate Janković, Full Circle Katsu by Marko Palfi, Bite of Fun by Melkior, K-dog, Picnic Craft Bar, Gingle Bells i Central bar.

Chef Marko Palfi je posebno uzbuđen zbog sudjelovanja na festivalu azijske hrane u Zagrebu gdje će predstaviti katsu sando sendviče. Radi se o japanskom sendviču koji se tradicionalno priprema sa svinjskim kotletom paniranim u panko krušnim mrvicama, prženim i posluženim u mekanom tostu. Pripremio je četiri različite varijante koje su spoj hrvatskih i azijskih namirnica, marinada i začina. 

 | Author: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR Jellyfish in Space - sushi foto: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR

Premijerno sudjelovanje na Asian Street Food Festivalu s uzbuđenjem čeka i ekipa iz Street Food & Cocktail Bara Jellyfish in Space koji su oduševili zagrebačku gastro i barsku scenu još u ljeto 2021. kad su otvorili lokal u Martićevoj. Na Asian Street Food Festivalu Jellyfish in Space imat će ekskluzivno predstavljanje nove ponude ljetnih rolica - Futomaki surimi (sushi u tempuri s rakovim mesom), Crispy losos (pečeni losos i rakovo meso blendano s majonezom).

 | Author: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR Koktel iz ponude Jellyfish in Space foto: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR

Zasigurno će veliko zanimanje izazvati i njihov sushi kojim vas vode u galaksiju različitih voćnih okusa. Posjetitelji Asian Street Food Festivala moći će kušati i njihove ljetne koktele: Bergamote Fizz, Jelly Lagoon, Lucky Strawberry i Tropical Heaven. Bit će tu i pjenušavi kokteli: Jelly Bubbles, Lady's Favorite, Cherry Love i Pinky Dream.

 | Author: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR Picnic Craft Bar - koktel Wabi Sabi foto: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR

Kad smo kod koktela, uvijek vedra i originalna zadarska ekipa iz Picnic Craft Bara će na Asian Street Food Festivalu predstaviti svoje autorske koktele od kojih izdvajaju Medicine i Coast Card, a posvetu Aziji ispisuju novim koktelom Wabi Sabi.

“Picnic obožava Azijsku hranu, mada ne prihvaća nesavršenost, što nije slučaj kod Japanaca koji prihvaćanje nesavršenosti nazivaju Wabi Sabi. Picnicov Wabi Sabi je ipak savršen, je li zbog domaćih ili azijskih sastojaka, iskušajte sami”, kažu, te dodaju da posebnost koktelu daje zadarska trešnja ubrana u Picnicovom dvorištu.

Svoje vjerne obožavatelje i na ovom će festivalu nikad bogatijom ponudom svojih fenomenalnih koktela za koje se redovito traže repete, uveseljavati uvijek odlično raspoloženi i inspirirani momci na Gingle Bells kućici. Savršeno ohlađeno Staropramen pivo, vrhunska vina Šoškić i sve što vam žedno grlo zaželi, pronaći ćete na Central baru.

 | Author: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR Thai Thai - Pad Thai foto: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR

Ova azijska bajka ne bi bila potpuna bez tajlandske kuhinje, a za nju će se pobrinuti Thai Thai, novi tajlandski street food restoran smješten u srcu Zagreba, u Varšavskoj. Restoran nudi autentične tajlandske okuse, s tradicionalnim tajlandskim jelima koja pripremaju originalne tajlandske kuharice u otvorenoj kuhinji.

Na Asian Street Food Festivalu Thai Thai će ponosno predstaviti svoja najprodavanija jela. Posjetitelji se mogu prepustiti aromatičnim i pikantnim okusima Pad Thaija, omiljenog jela s prženim rezancima koje savršeno uravnotežuje pikantne okuse s daškom slatkoće. Uz to, pikantni, kremasti i aromatični Green Curry prožet tajlandskim biljem i začinima, odvest će posjetitelje na užurbane ulice Bangkoka, te Thai Basil Chicken, popularno tajlandsko jelo koje mami nepce svojim živim okusima. U najavi je i jedno slatko iznenađenje.

 | Author: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR Soho Sushi & Poke foto: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR

Svi ljubitelji sushija i pokea na Asian Street Food Festivalu doći će na svoje zahvaljujući ekipi iz Soho Sushi & Poke. Na Festivalu će predstaviti 3 vrste pokea: Tuna supreme, Salmon in Green i Spicy chicken, zatim 6 vrsta Uramakija: Philadelphia, Ebi original, Chicken teriyaki, Tiger roll, Hawaii roll i Soho spicy tuna. Ponudit će i Philadelphia fry, te Spicy tuna fry. Ljubitelje slatkog oduševit će njihovi Mochi sladoledi: Coconut, Honey Roasted Pistachio, Mango Passionfruit i Belgian Chocolate & Hazelnut.

 | Author: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR Soho Sushi & Poke foto: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR

Koreanske delicije bit će zastupljene na kućici K - dog od kojih doznajemo da posjetiteljima spremaju Korean hot-dog i neodoljivu slasticu od riže - mochi. Egzotičnu verziju burgera za ovu prigodu priprema ekipa iz Asian Burgers by Mate Janković, a poznavajući našeg neumornog i više no ikad inspiriranog chefa, sigurni smo da će i ovaj put naići na vojsku obožavatelja.

 | Author: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR Gyoze by Purple Monkey foto: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR

Na Asian Street Food Festivalu posjetitelje će svojom kreativnošću i zaigranošću dočekati i popularni Purple Monkey iz zagrebačke Tomašićeve ulice. Svestrani chef Tomislav Bilić idejni je tvorac svih kulinarskih kreacija u Purple Monkeyju i poziva posjetitelje da urone u egzotičan svijet slobode i divljine.

“Na Asian Street Food Festivalu ćemo se predstavit kao Gyoza bar by Purple Monkey i ponuditi 5 vrsta gyoza - gyoze s patkom, s piletinom, sa svinjetinom, s povrćem i slatke gyoze s jabukama. Gyoze će biti pripremljene na dva načina: pržene i parene. Osim gyoza ponudit ćemo i hrskavu karaage piletinu, s coleslawom u brioche pecivu. Specijalno za Festival ponudit ćemo više vrsta gyoza nego što imamo u standardnoj ponudi i gosti će moći sami birati način pripreme gyoza i količinu koju žele: 6, 12 ili 24 komada”, otkriva nam chef Tomislav Bilić.

Bite of Fun by Melkior - ASIAN TAPAS BAR | Author: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR Bite of Fun by Melkior - ASIAN TAPAS BAR foto: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR

Vlastitu viziju azijskog tapas bara u Zagrebu će predstaviti i Bite of Fun by Melkior - ASIAN TAPAS BAR. Za festival pripremaju četiri vrste Onigirija i četiri vrste Yakimeshi no Kyūbu, odnosno sushi kocki s tartarom od tune, lososa, bijele ribe i dimljenog tofua.

Kao i svaki festival koji organiziraju kreativci iz agencije Kokoš ili jaje, i Asian Street Food Festival bit će originalan i idealan spoj gurmanske ponude, glazbenog i edukativnog programa, urbane atmosfere i pozitivne energije. Posebno emotivnu notu cijelom će festivalu dodati Samsung. Broj napuštenih životinja koje čekaju na udomljavanje raste iz dana u dan.

 | Author: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR Koktel Mizu no Yuwaki - Bite of Fun by Melkior foto: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR

Upravo iz tog razloga, tvrtka Samsung Electronics pokrenula je kampanju "Vidi više od boje" u suradnji s nekoliko hrvatskih, srpskih i slovenskih udruga za zaštitu životinja kako bi pomogli u zbrinjavanju životinja koje traže stalni dom. Tijekom Asia Street Food festivala, u srijedu 21. lipnja od 16.30 sati Samsung će zajedno s predstavnicima udruga za zaštitu životinja u Samsung S23 mobilnom paviljonu na Strossmayerovom trgu održati finale kampanje i predstaviti pobjednike kreativnog natječaja.

Za odličnu atmosferu od podneva do ponoći, kao i uvijek bit će zaslužan glazbeni program koji je, kao i na nedavnom Pizza Festivalu, pod selekcijskom palicom velikog gurmana i glazboljupca Ozrena Kanceljaka. On će nas, najavljuje, provesti kroz razna razdoblja i žanrove, ali i kroz azijsku diskografiju.

 | Author: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR Bite of Fun by Melkior - onigiri mix foto: Sandro Sklepić; Asian Street Food Festival PR

Osim uživanja u hrani, zabavi i kulturi, posjetitelji će moći sudjelovati u gastro radionicama, a najmlađe posjetitelje također očekuju kulinarske i umjetničke radionice te brojni edukativno-kreativni sadržaji u sklopu festivalske Kids Zone. 

Asian Street Food Festival trajat će do 25. lipnja, a dnevne novosti vezane uz festival doznaj na njihovom Instagramu i Facebooku

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.