Najave 31. siječnja 2024.

Bili smo na otvorenju Marble steakhousea

marble steakhouse
Marble steakhouse - otvorenje foto: Press
gastro postao gastro.24sata.hr
Na ulazu u spektakularan prostor Marble steakhousea, smještenog u novozagrebačkom Središću, dočekat će vas impresivna komora za odležavanje mesa, kapaciteta do 1500 kg. Toliku komoru nismo vidjeli u domaćim restoranima, a svjedoči o velikoj strasti koju vlasnici Ante i Nikola Kovačević te chef Tomislav Trboglav imaju prema vrhunskom odležanom mesu

Novi Zagreb postao je bogatiji za novo mjesto s vrhunskom hranom. U naselju Središće, novozagrebačkom kvartu s najviše restorana, dobrih kafića i poznatih slastičarnica, otvoren je, naime, spektakularni Marble steakhouse! U utorak 30. siječnja održano je svečano otvorenje za 300-injak uzvanika, uz steak show, ples s vatrom i vatrene topove, ali i drugu vrhunski hranu, obilje finih vina, dobru glazbu i još bolje društvo.

Otvorenje Marblea već se neko vrijeme s nestrpljenjem iščekivalo tako da otvorenje nisu željela propustiti brojna poznata lica iz svijeta gastronomije i vina. Tako su među prvima slasne odreske od vrhunskog mesa u spektakularno uređenom prostoru kušali chefovi Deni Srdoč i Mario Mihelj, vinari Albert i Nikola Benvenuti, Damir Josić, Bariša Škegro, Franjo Kolarić i brojni drugi.

Marble steakhouse | Author: Press Marble steakhouse - otvorenje foto: Press Marble steakhouse | Author: Press Vlasnici Ante i Nikola Kovačević foto: Press

Sve je krenulo iz popularnog Chevo'sa

Iza projekta Marble stoji tim ljudi koje ste mogli susreli u restoranu Chevo's u Zapruđu. Sve je počelo 2015. s idejom da stanovnicima Zapruđa i ostatak Novog Zagreba pruže najbolji roštilj u kvartu. Ljubav prema mesu i roštilju, ulaganje u znanje i neprestano istraživanje odveli su ih puno dalje. Chevo's je svoj put odležavanja mesa započeo 2017. s prvom komorom za suho zrenje od skromnih 100 kg, a danas na ulazu u Marble imaju komoru za 1500 kg mesa koju su sami napravili.

 

chevos Možda vas zanima... Chevo's Grill - novi kralj roštilja Utrina i Zapruđa Špajza Možda vas zanima... Revolucija rebrica: Treći rođendan Chevo'sa Najave

 

Glavni likovi ove priče su Ante i Nikola Kovačević te chef Tomislav Trboglav. Još 2018. počeli su sanjati steakhouse. Ovaj veliki ugostiteljski iskorak označava novi smjer njihove gastronomske priče i početak restoranske grupacije pod nazivom WE KNOW MEAT.

"Ima Marble spontano se nametnulo samo po sebi jer, osim što znači mramor na engleskom, mramorizacija je izraz koji se ujedno odnosi na stupanj intermuskularne masnoće kod goveda, a to je posebno značajno kod najcjenjenijih japanskih wagyu steakova čija se kvaliteta ocjenjuje po tome koliko su prošarani masnoćom", poručuju vlasnici.

Marble steakhouse | Author: Press Marble steakhouse - otvorenje foto: Press Marble steakhouse - otvorenje | Author: Press Chef Deni Srdoč i vinar Franjo Kolarić foto: Press Marble steakhouse | Author: Press Chef Tomislav Trboglav foto: Press

Restoran može primiti 120 gostiju

U želji da pokažu jedinstveni beef terroir svakog komada mesa, centralno mjesto restorana Marble je komora za suho dozrijevanje, u kojoj na licu mjesta odležavaju preko 10 različitih pasmina goveda u kapacitetu od preko 1500 kg. Pored nje su 2 privatne sobe koje se prema željama gostiju mogu spojiti u jedan prostor za proslave ili poslovna okupljanja.

Na dnu prostranog restorana koji prima preko 120 gostiju je definitivno najživlji dio ovog projekta, a to je kuhinja — u kojoj je impozantan grill rađen u Španjolskoj isključivo za Marble. Najbolji pogled na njega pruža se iz Marble rooma koji se nalazi odmah pored.

marble steakhouse | Author: Press Vinari Albert i Nikola Benvenuti foto: Press marble steakhouse | Author: Press Sommelier i bar manager Marblea Goran Petrić foto: Press

Za projektiranje i interijer prostora zaslužan je arhitekt Vedran Oštarić i njegov projektni biro Arhitektura Treće Dimenzije uz suradnika Filipa Fiolića.

Fascinacija vatrom i mesom

"Oduvijek sam bio fasciniran vatrom i mesom i godinama sam se educirao, obilazio restorane i radio u brojnim kuhinjama - sve dok me život nije doveo do braće Kovačević, koji su prepoznali moju strast i s kojima sam se upustio u gastronomske avanture koje su odredile moj daljnji profesionalni put.

Marble steakhouse | Author: Press Marble steakhouse - otvorenje, chef Tomislav Trboglav foto: Press Marble steakhouse | Author: Press Marble steakhouse - otvorenje foto: Press Marble steakhouse | Author: Press Marble steakhouse - otvorenje foto: Press

Marble je perjanica moje karijere i nadam se da ćemo vam u daljnjem radu uspjeti prenijeti našu viziju modernog steakhousea. Kad smo razmišljali u kojem smjeru ići, definitivno se nametnula želja da imamo custom made grill zbog čega smo otputovali u Madrid gdje smo zajedno s proizvođačima Vulcano Gres kreirali baš naš grill, trenutno jedini takav u Hrvatskoj", ispričao je chef Tomislav Trboglav, koji je ujedno i suvlasnik restorana Marble.

Marble steakhouse | Author: Press Marble steakhouse - otvorenje foto: Press Marble steakhouse | Author: Press Marble steakhouse - otvorenje foto: Press Marble steakhouse | Author: Press Marble steakhouse - otvorenje foto: Press

Ima i ribe, ne samo mesa

Marble je od 1. veljače otvoren za goste i nudi mogućnosti da gosti sami odaberu željenu pasminu goveda, rez steaka i vrijeme odležavanja mesa — od 7 pa do 100+ dana. Osim steakova, Marble nudi i široki izbor kreativnih jela od ribe i sezonskog povrća prezentiranih u neobičnim kombinacijama, kao i internacionalne klasike u njihovoj interpretaciji, poput beef tartara i cezar salate koji se pripremaju pred gostima, pored stola.

Selekciju deserata priprema slastičarka Marina Andrijanić koja kombinira naizgled neobične okuse u jedinstvene slatke kreacije.

Marble steakhouse | Author: Press Marble steakhouse - otvorenje foto: Press Marble steakhouse | Author: Press Marble steakhouse - otvorenje foto: Press Marble steakhouse | Author: Press Ivana Zorić napravila je reportažu o Marbleu za HTV-ovu emisiju "Fino i vino" foto: Press Marble steakhouse | Author: Press Marble steakhouse - otvorenje foto: Press

220 različitih vina

Za potpuni užitak, tu je impresivna vinska karta s više od 220 etiketa iz Hrvatske i svijeta, koju je kurirao sommelier Goran Petrić, koji je ujedno i bar manager, te fantastičan izbor destilata i signature koktela.

Otvorenje steakhousea Marble definitivno stavlja novozagrebački kvart Središće na hrvatsku gastronomsku kartu, a tim iz Marblea nam je obećao puno zanimljivih stvari u nadolazećim mjesecima.

Marble steakhouse | Author: Press Marble steakhouse - otvorenje foto: Press Marble steakhouse | Author: Press Marble steakhouse ima impresivnu vinsku listu od čak 220 etiketa foto: Press Marble steakhouse | Author: Press Marble steakhouse - otvorenje foto: Press Marble steakhouse | Author: Press Marble steakhouse - impresivna komora za odležavanje mesa foto: Press

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.