Najave 01. prosinca 2023.

Blagdanski (gastro) glamur u omiljenoj Esplanadi

Blagdansko ozračje u Esplanadi
Blagdansko ozračje u Esplanadi foto: Sandro Sklepić
gastro postao gastro.24sata.hr
Chefica Ana Grgić Tomić osmislila je posebnu street food ponudu za advent Fooling around koji se odvija na kultnoj terasi Oleander, no omiljena Esplanada priprema i posebnu glamuroznu blagdansku ponudu

Omiljeni Advent u Zagrebu, koji mnogi smatraju jednim od najboljih, vratio se sjajniji nego ikad prije, a među brojnim adventskim lokacijama u gradu posebno se ističe kultna terasa Oleander zagrebačkog hotela Esplanade, s čarobnim pogledom na secesijske građevine i park s fontanom, koja će i ove godine zablistati u punom sjaju kao domaćin događanja "Fooling around: Sparkling Edition”, potvrđujući time status etablirane adventske manifestacije koja uz fantastičnu energiju i atmosferu donosi ono najfinije i najuzbudljivije od zagrebačkog Adventa – sam vrh domaće gastroscene i vrhunski glazbeno-scenski program.

Fooling around traje sve do 1. siječnja 2024., a time hotel Esplanade postaje savršena lokacija za boravak u Zagrebu i raskošna baza za uživanje u dobrom provodu. Najbolje od svega je što čak ne morate ni izaći iz hotela da biste doživjeli ono najbolje od Adventa.

 | Author: Sandro Sklepić Blagdansko ozračje u Esplanadi foto: Sandro Sklepić  | Author: Lili Bašić Chefica Ana Grgić Tomić foto: Lili Bašić

Senzacionalan street food by Ana Grgić Tomić

Na terasi Oleander posjetitelji se mogu potpuno prepustiti gurmanskim senzacijama i oduševiti warming koktelima i ponudom street fooda na Esplanadinoj kućici. Glavna chefica Ana Grgić Tomić i ove godine nastupa na street food sceni sa svojim timom te donosi kreativnu comfort food kolekciju, u kojoj se ističe slasna marinirana junetina u mliječnom pecivu s domaćom marmeladom od ljutike, hrskavom salatom i finim umakom od jogurta i kajenske papričice, zatim zapečena hrskava crostata s kremom od bakalara, ukiseljenim komoračem u šafranu i rikolom, a tu su i nezaobilazni vrući i slasni domaći kroketi koje Ana ovaj put priprema sa slavonskim kulenom i kremom od pečene paprike.

 | Author: Lili Bašić Marinirana junetina foto: Lili Bašić  | Author: Lili Bašić Topli koktel foto: Lili Bašić

Za ljubitelje jela na žlicu tu je vruća kremasta juha, svakodnevno svježa prema izboru šefa kuhinje, poput one od buče, kestena ili hrena, dok se za Badnjak tradicionalno sprema bakalar na crveno i bijelo. Na meniju su i uvijek omiljeni legendarni Esplanadini štrukli punjeni svježim kravljim sirom, zapečeni u finom vrhnju, koji se pripremaju ručno u hotelskoj slastičarnici.

Kompletnu Esplanadinu ponudu na adventu Fooling around, kao i cjenik pogledaj ovdje.

 | Author: Lili Bašić Kroketi foto: Lili Bašić  | Author: Lili Bašić Crostata foto: Lili Bašić

Fenomenalne slastice i kokteli

Glavna Esplanadina slastičarka i trostruka prvakinja u slastičarstvu Mirjana Špoljar ovaj put sa svojim timom za posjetitelje priprema vrući clafoutis, sočnu zapečenu aromatičnu slasticu s poširanim kruškama, cimetom i tostiranim lješnjacima, koju svakako valja kušati, kao i brownie od čokolade i tonke s pikantnim karamel umakom i ganacheom od kikirikija

Prošlogodišnji hit na Esplanadinoj kućici, u savršenom spoju s jelima, bili su vrući kokteli koji se ovog prosinca vraćaju s novim senzacionalnim okusima koje potpisuje Vjenceslav Madić Master Kishoni, u funkciji direktora hrane i pića. Honeymoon s vinom od meda, likerom od kestena, kardamomom i klinčićima, potom kuhano vino s likerom od crnog ribiza i dehidriranom narančom, Mr. Foolir s aromatičnim rumom, likerom od amareta i sokom od domaće mandarine ili pak Shtrookla Punch – nezaobilazan kreativni koktel nadahnut Esplanadinim štruklima koji sadrži liker od jogurta, džin, zobeno mlijeko, pjenicu od mozzarelle, slanu karamelu, kardamom i suhe grožđice – selekcija koja će zasigurno oduševiti i ugrijati vaša nepca tijekom adventskog prosinca.

 | Author: Lili Bašić Brownie foto: Lili Bašić  | Author: Lili Bašić Clafoutis foto: Lili Bašić

Glamurozan doček Nove godine

Ovaj raskošan hotel oduvijek je zauzimao posebno mjesto u srcu Zagrepčana te je tijekom godina postao omiljeno mjesto za obiteljska okupljanja, druženja u krugu prijatelja i partnera, božićne proslave i najglamurozniji doček Nove godine u gradu. Rezervirajte smještaj u jednoj od raskošnih soba i apartmana s pogledom na zagrebački Advent, budite u centru svega i prepustite se uživanju u kozmopolitskom ugođaju Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bara uz božićni popodnevni čaj i selekciju malih zalogaja i slastica posluženih na etažeru, ugrijte se uz topli koktel ili vruću čokoladu s aromom lješnjaka i espressa ili kušajte slasni Esplanadin božićni kolač sa sušenim voćem i čokoladom.

 | Author: Sandro Sklepić Blagdansko ozračje u Esplanadi foto: Sandro Sklepić

 | Author: Sandro Sklepić Blagdansko ozračje u Esplanadi foto: Sandro Sklepić

Ovog adventa okupite obitelj na tradicionalnom adventskom brunchu u Zinfandel'su – očekuje vas čarobno blagdansko ozračje i selekcija finih delicija uz klavirsku glazbu u pozadini. Nazdravite blagdanima u šarmantnom božićnom ozračju Le Bistroa uz prigodna jela od bakalara i božićne slastice.

Svečani dan Božića doživite u bajkovitoj atmosferi hotela Esplanade. A za najluđu noć u godini tu je veličanstveni doček u Smaragdnoj dvorani i Zinfandel'su uz crveni tepih, vrhunski pjenušac, večeru od šest sljedova, glazbeni program, kao i dječji doček Nove godine – sve za glamurozan ulazak u novu 2024. godinu. Prepustite se svjetlucavom blagdanskom ugođaju ovog posebnog povijesnog hotela u srcu Zagreba. Dobra zabava je zajamčena. 

 | Author: Arhiva hotela Esplanade Blagdansko ozračje u Esplanadi foto: Arhiva hotela Esplanade  | Author: Arhiva hotela Esplanade Blagdansko ozračje u Esplanadi foto: Arhiva hotela Esplanade  | Author: Sandro Sklepić Blagdansko ozračje u Esplanadi foto: Sandro Sklepić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.